Project Zuiddamme - doortocht Beernem - Oedelem onderbroken

Op 7 februari 2022 starten de werken in de werken in de Scherpestraat. Vanaf dan is de doorgang tussen Beernem en Oedelem onderbroken. Er is een omleiding voorzien, ook voor fietsers en de bussen van De Lijn.

In de Beernemstraat en de Scherpestraat zijn eerder al de betonstraatstenen en de betonplaten in de bebouwde kom vervangen door asfalt. Nu pakken we het stuk aan tussen beide bebouwde kommen.

De betonnen rijweg wordt vervangen door asfalt en er komt een nieuw dubbelrichtingsfietspad, afgescheiden van de rijweg. Het fietspad komt aan dezelfde kant als het huidige fietspad.

Aan het begin van de bebouwde kom in de Scherpestraat leggen we een beveiligde fietsoversteek aan. Vanaf dat punt tot aan het rondpunt komt er aan beide zijden van de baan een enkelrichtingsfietspad.

We maken van de gelegenheid gebruik om ook riolering aan te leggen. Ook in de Zuiddammestraat en de Berendonkstraat komt er riolering.

START EN FASERING VAN DE WERKEN

De werken starten normaal gezien op 7 februari en zullen 24 maanden duren. Er zijn drie fasen:

  1. Werken in de Scherpestraat
  2. Werken ter hoogte van Zuiddamestraat en Berendonkstraat (inclusief het kruispunt met de Scherpestraat / Beernemstraat)
  3. Werken in de Beernemstraat

De doorgang tussen Beernem en Oedelem is gans die tijd onderbroken.

OMLEIDING

Vanuit Oedelem is er een omleiding voorzien via de Bruggestraat, Beekstraat en Akkerstraat. Vanuit Beernem wordt het verkeer omgeleid via de Bloemendalestraat, Hoornstraat, Schipperstraat en Knesselarestraat.

Ook voor fietsers voorzien we een omleiding. Bij de start van de werken wordt het bestaande fietspad en het naastliggende rijvak opgebroken. Het andere rijvak blijft zo lang mogelijk behouden zodat plaatselijke bewoners tot bij hun woning geraken en voor werfverkeer. Het is omwille van de veiligheid niet toegelaten dat fietsers door de werfzone fietsen. Tijdens de eerste fase van de werken voorzien we voor fietsers een omleiding via Zuiddame en het fietspad in de Hoornstraat.

De bussen van De Lijn rijden om via de Beekstraat en de Akkerstraat. De gewijzigde route wordt ook gecommuniceerd via de website van De Lijn (www.delijn.be) en aan de tijdelijk afgeschafte halten.

Bewonersvergadering

Op dinsdag 25 januari 2022 was er een bewonersvergadering over deze werken. Je kan de presentatie, de verschillende plannen en de geluidsopname van de bewonersvergadering onderaan dit nieuwsbericht downloaden.

INFO OVER DE WERKEN?

VRAGEN OF OPMERKINGEN

Met vragen of opmerkingen kan je terecht bij

  • de dienst Infrastructuur, infrastructuur@beernem.be, 050 28 90 81
  • de buurtambassadeurs:
    • Vermeire Daniel Vermeire, Berendonkstraat 18, 0470 88 05 46
    • Pieter Eykelberg, zuiddammestraat 1b, 0496 56 46 45
  • Aquafin, contact@Aquafin.be, 03 450 45 45
op woensdag 26 januari 2022
Nieuwsoverzicht