Vaccinatiecentrum De Valkaart ontvangt op woensdag 12 januari de eerste kinderen

Ook Oostkamp en Beernem maken zich klaar voor de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 12 jaar. De uitnodigingen voor alle 5-12-jarigen van Beernem en Oostkamp zijn verstuurd en liggen eerstdaags in de bus. We vaccineren in De Valkaart op woensdagmiddag voor de 5- tot 12-jarigen. Het hele team staat klaar om de vaccinatie vlot en kindvriendelijk te laten verlopen.

Oostkamp en Beernem tellen samen een kleine 3.000 kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Die zijn intussen allemaal uitgenodigd voor hun vaccinatie en zullen wellicht in de loop van deze week hun oproepingsbrief ontvangen voor beide vaccinatiemomenten.

Het is belangrijk dat je de vaccinatiemomenten van je kind(eren) bevestigt, verplaatst of annuleert. Doe dit bij voorkeur digitaal, maar het kan ook via een telefoontje aan het callcenter (tel 050 40 49 40) tijdens de kantooruren. 

Broers en zussen samen naar vaccinatiecentrum

Wie meerdere kinderen in die leeftijdscategorie heeft en wenst dat die op hetzelfde moment gevaccineerd worden, kan bij die bevestiging de momenten op elkaar afstemmen.

Twee prikken

De vaccinatie met het Pfizer-kids-vaccin (= pediatrische variant van het Pfizer-vaccin met een aangepaste samenstelling), gebeurt twee maal met drie weken tussen de eerste en tweede vaccinatie. De vaccinatie vindt plaats in De Valkaart op woensdagnamiddagen

  • 12, 19 en 26 januari (1e vaccin), en
  • 2, 9 en 16 februari (2e vaccin)

Wat breng je mee?

Breng volgende zaken mee bij het vaccinatiemoment:

  • Een identificatiebewijs mee van elke kind, bij voorkeur de kids-ID of de ISI-plus-kaart of desnoods een briefje van de mutualiteit.
  • Een toestemmingsbrief indien het kind niet vergezeld wordt door één van de ouders (vb. door een oma, opa, tante…). Deze brief kan je terugvinden op laatjevaccineren.be/5-11-jarigen.
  • Een mondmasker is verplicht voor kinderen vanaf 6 jaar.

Meer informatie over de vaccinatie

https://www.laatjevaccineren.be/wie-waar-en-wanneer/5-11-jarigen

op maandag 03 januari 2022
Nieuwsoverzicht