Herinrichting stationsomgeving - update 22 december 2021 - stationsplein volledig vernieuwd

Goed nieuws! Op vrijdag 24 december wordt het vernieuwde Stationsplein opengesteld. Pendelaars kunnen er vanaf dan vrij rondlopen en gebruik maken van de nieuwe trappen of toegangshellingen naar de perrons.

Op het Stationsplein zelf is er een splinternieuwe kiss and ride zone en zijn er 21 parkeerplaatsen aangelegd waarvan er twee parkeerplaatsen voorbehouden zijn voor mindervaliden. Wie gebruik maakt van deze parking of van de kiss and ride zone kan daarna vlot wegrijden via de nieuwe onderdoorgang onder de Stationsstraat.

Deze onderdoorgang verbindt het Stationsplein met de H. d’Ydewallestraat en kan vanaf vrijdag voor het eerst in gebruik genomen worden. Dankzij de onderdoorgang kunnen pendelaars die vanuit de Wingene Steenweg (kant Wingene) komen ook vlot de nieuwe parking vlakbij de sporen bereiken (71 voertuigen, waarvan 2 parkeerplaatsen voor mindervaliden).

Ook het station zelf is vernieuwd. Er is een volledig nieuwe onderdoorgang onder de sporen met nieuwe trappen en toegangshellingen naar de perrons. De perrons zijn vernieuwd en verhoogd en hebben nieuwe schuilhuisjes en zitmeubilair. 

Op de fietsenstallingen (op de toegangshellingen) is het helaas nog even wachten. De tijdelijke fietsenstalling op de parking kant Sint-Jorisstraat zal dus nog even blijven bestaan.

Nieuwe bushalte vanaf 10 januari

Aan de kant van de Sint-Jorisstraat wordt nog volop gewerkt. Daar is voorlopig enkel de trap bereikbaar. Vanaf 10 januari wordt de nieuwe bushalte in gebruik genomen en verdwijnt de tijdelijke halte in de Stationsstraat.

De afwerking aan de kant van de Sint-Jorisstraat is voorzien in de loop van februari.

Info over de werken? 

Vragen of opmerkingen

Heb je vragen, dan kan je terecht bij:

op woensdag 22 december 2021
Nieuwsoverzicht