Je Covid Safe Ticket opvragen

Het Covid Safe Ticket is nodig als je op restaurant, op café of naar de fitness gaat (enkel voor te leggen als je 16+ bent). Je moet het ook voorleggen als je naar een dancing of discotheek gaat of naar een evenement met meer dan 50 personen binnen en 100 personen buiten (voor bezoekers van 12 jaar en twee maanden en ouder). Ook om naar het buitenland te gaan, heb je een cvt nodig. Hoe geraak je nu aan dit Covid Safe Ticket?

Je kan je Covid Safe Ticket opvragen:

Heb je geen toegang tot internet of lukt het digitaal aanmelden echt niet? Dan kan je bellen naar nummer 078 78 78 50. Het opvragen van je certificaat kan 24 u op 24 u. Hiervoor heb je wel je rijksregisternummer nodig. Je ontvangt het Covid Safe Ticket vervolgens met de post.

Voor de CovidSafeBE-app heb je Itsme-app nodig. Meer info over het gebruik en de installatie van Itsme-app vind je op https://www.itsme.be/get-started/eid.

Covid Safe Ticket

Iedereen vanaf 12 jaar kan een Covid Safe Ticket krijgen in een van de volgende situaties:

  • je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt
  • je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden
  • je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen
  • je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag
op zaterdag 20 november 2021
Nieuwsoverzicht