Herinrichting stationsomgeving - update 22 oktober 2021

De volgende stap in de afwerking van de stationsomgeving is het plaatsen van de fietsenstallingen ter hoogte van beide toegangshellingen. Er komen ook luifels boven de fietsenstallingen zodat de fietsen overdekt staan. De aannemer werkt eerst aan kant Stationsplein, daarna komt kant Sint-Jorisstraat aan bod.

Werken kant Stationsplein

Het plaatsen van de fietsenstalling en de luifels aan kant Stationsplein gebeurt in twee fasen.
Fase 1 start op maandag 25 oktober en eindigt op vrijdag 29 oktober. Tijdens fase 1 kan je de perrons enkel via de H. d’Ydewallestraat bereiken (of via kant Sint-Jorisstraat).
Fase 2 start op dinsdag 2 november en eindigt op maandag 15 november. Tijdens fase 2 kan je de perrons enkel bereiken via het Stationsplein (De Zevende Hemel), of via kant Sint-Jorisstraat.

Kom je met de wagen, dan kan je die tijdens fase 1 best parkeren op de parking van de H. d’Ydewallestraat of de nieuwe goederenparking. Tijdens fase 2 parkeer je die best op de tijdelijk parking Reigerlo.

Wijzigt er iets aan deze timing (als fase 1 bv. langer zou duren), dan wordt dit er plaatse geafficheerd. Hou dus zeker ook de affiches in het oog.

Werken kant Sint-Jorisstraat

Voor het plaatsen van de definitieve fietsenstalling en de luifels, moet de huidige tijdelijke fietsenstalling op de toegangshelling (kant Sint-Jorisstraat) weggenomen worden. De ontruiming van de fietsenstalling vindt plaats op donderdag 4 november. Zorg ervoor dat je je fiets na woensdag 3 november zeker niet meer in deze fietsenstalling plaatst.

Er komt binnenkort een tijdelijke fietsenstalling op de nieuwe parking kant Sint-Jorisstraat. Zodra die tijdelijke fietsenstalling er staat, kan je daar je fiets plaatsen en niet langer op de toegangshelling. Donderdag 4 november wordt de fietsenstalling op de toegangshelling weggenomen zodat de aannemer kan starten met de voorbereidende werken.

De perrons blijven altijd toegankelijk.

Info over de werken? 

Vragen of opmerkingen

Heb je vragen, dan kan je terecht bij:

op vrijdag 22 oktober 2021
Nieuwsoverzicht