Nieuwsbrief werken Sijselestraat – Update 14 oktober 2021

De werken in fase 1 verlopen vlot. We kunnen dus sneller overgegaan naar fase 2 dan oorspronkelijk voorzien. Als alles volgens schema verloopt, start de aannemer op maandag 18 oktober met fase 2.

Overgang naar fase 2 voorzien op maandag 18 oktober

De aannemer voorziet dat hij op maandagmorgen 18 oktober kan starten met de aanleg van de onderlaag asfalt in fase 1. Dit zal vermoedelijk geen volledige dag duren.

Eens de onderlaag in gebruik kan genomen worden, wordt de signalisatie aangepast zodat de aannemer het stuk tussen Nieuwendorpe en de Melkweg kan afsluiten. Zodra de signalisatie aangepast is, start de aannemer met fase 2, te beginnen met het uitbreken van de bestaande verharding.

Omdat we geen exact startuur van fase 2 kunnen opgeven, raden we je aan op de wagen al vanaf maandag 18 oktober 7.00 u buiten de volledige werkzone van fase 1 en 2 te plaatsen.

Fase 2 zal vermoedelijk vijf weken duren.

Fase 2

Wie binnen de werkzone woont, kan tussen 18.00 u ‘s avonds en 7.00 u ’s morgens tot aan zijn woning rijden en even op de opgebroken rijweg stationeren om eventuele boodschappen in en uit te laden. Je wagen parkeren op de opgebroken rijweg mag niet.

Voor bewoners van de doodlopende straten (Lettenburg, Kerkeveld en Melkweg) zorgen we ervoor dat ze buiten de werkuren van de aannemer hun woning kunnen bereiken met de wagen. Mogelijks over een tijdelijke steenslag verharding. Tussen 7.00 en 17.00 u kunnen we geen doorgang verzekeren. Als je tussen deze uren je wagen nodig hebt, parkeer je hem best vooraf buiten de werkzone.

Bewoners van Nieuwendorpe, Pottenbakkerstraat en Amaat Dumonstraat kunnen tijdens fase 2 hun woning bereiken via het eerste kruispunt komende van de Markt.

Omleiding

Voetgangers kunnen blijven gebruik maken van het voetpad. Ook fietsers kunnen, mits afstappen, het voetpad gebruiken.

Voor het gemotoriseerd verkeer blijft de omleiding via Brugge en Maldegem behouden.
Omdat we weten dat de plaatselijke bevolking zijn weg zelf zal zoeken langs plaatselijke wegen en om onveilige situatie te voorkomen worden de Parochieweg en Meulestraat gedurende de werken een éénrichtingsstraat (in de richting van de Bruggestraat).

Afvalophaling

De ophaalwagen van IVBO kan niet door de werkzone rijden. Daarom plaatsen we ophaalpunten waar de ophaalwagen wel kan komen. We duiden de ophaalpunten ter plaatse aan met een bord. Voor fase 2 vind je de ophaalpunten vanaf dinsdag 19 oktober op volgende locaties:

  • kruispunt Sijselestraat (ter hoogte van huisnummer 18) met Nieuwendorpe
  • kruispunt Kneukelstraat met Kortekeer
  • Kruispunt Sijselestraat met Parochieweg
  • Nieuwendorpe (tegenover huisnummer 16)

Woon je tussen de werkzone en één van de ophaalpunten dan vragen we je om je afval naar het ophaalpunt te brengen. Ook de inwoners van de doodlopende straten (Lettenburg, Kerkeveld en Melkweg) zullen hun afval naar dit ophaalpunt moeten brengen aangezien de ophaling binnen de werkuren van de aannemer valt.

Je kan de afvalzakken buiten plaatsen vanaf 18.00 u de avond voor de ophaling tot 7.00 u op de dag van de ophaling. Door de werken is het mogelijk dat het uur van ophaling anders is dan voor de werken. Hou dus zeker rekening met de vermelde uren.

Help elkaar. Is het voor je buur moeilijk om de afvalzak naar een ophaalpunt te brengen, dan zal je buur je dankbaar zijn als je de afvalzak meeneemt.

LAATSTE STAND VAN ZAKEN OVER DE WERKEN?

We streven ernaar om de planning zo correct mogelijk te volgen. Maar hou er rekening mee dat de planning van de werken kan wijzigen door onvoorziene (weers)omstandigheden. Voor een correcte stand van zaken:

Vragen of opmerkingen

Heb je vragen over deze werken, dan kan je terecht bij de dienst Infrastructuur op het nummer 050 28 90 81 (tussen 8.30 en 16.00 u) of via infrastructuur@beernem.be.

Of contacteer de werfleider van de aannemer op het nummer 0478 34 25 22 (Bart Roelens).

op donderdag 14 oktober 2021
Nieuwsoverzicht