Zwembad sluit definitief de deuren

Het zwembad, dat al preventief gesloten was, sluit definitief de deuren. Het gemeentebestuur besliste samen met zwembadbeheerder FARYS dat het niet langer verantwoord is om het zwembad, dat dateert van 1972, open te houden. De huidige problemen zijn te omvangrijk waardoor de veiligheid niet meer gewaarborgd kan worden.

De laatste jaren was het zwembad al meerdere keren gesloten omwille van technische problemen. Tijdens de huidige sluitingsperiode werden stabiliteitsstudies uitgevoerd en zijn de technische installaties onderzocht. Daaruit hebben we moeten vaststellen dat de toestand van het zwembad zienderogen is achteruitgegaan ondanks het jarenlange intensief onderhoud.

Het zwembad van Beernem heeft een ziel. Vele generaties hebben mooie herinneringen aan het zwembad en zullen er met een nostalgisch gevoel op terugkijken.  Van de eerste zwemles tot discozwemmen of spectaculaire zwemrecords. 

Wat nu?

We hadden uiteraard gehoopt om het Bloemendalezwembad te kunnen openhouden tot de komst van het nieuwe zwembad in sportpark Drogenbrood. Maar het zwembad is zo sterk verouderd dat het niet langer verantwoord is om er nog zoveel in te investeren. Momenteel is de aanbesteding voor de bouw van het nieuwe zwembad lopende.

De Sportdienst is momenteel volop bezig met het zoeken naar een oplossing voor de vele individuele zwemmers, de verenigingen en de scholen. De Sportdienst zal hiervoor contact opnemen met de verenigingen en scholen.

Wie een jaarabonnement heeft, kan gratis terecht in het zwembad van Zedelgem en Oostkamp.

op maandag 19 juli 2021
Nieuwsoverzicht