Ook 12 tot 15-jarigen krijgen mogelijkheid om zich te laten vaccineren

Wie 12 tot 15 jaar is, ontvangt binnenkort een persoonlijke uitnodiging voor 2 prikken Pfizer in vaccinatiecentrum De Valkaart. In die brief lees je alles over je vaccinatiemomenten en vind je je vaccinatiecode waarmee je je afspraken kan bevestigen. Het grootste verschil met de vaccinatie van 16- tot 18-jarigen is dat je een toestemming van je ouder(s) of voogd nodig hebt om gevaccineerd te worden. Dat kan door samen met je ouder(s) of voogd naar het vaccinatiecentrum te gaan, of door een toestemmingsbrief mee te brengen als je alleen gaat.

Wie niet onmiddellijk op de afspraak geraakt, bijvoorbeeld wegens vakantie, ontvangt eind augustus of begin september een nieuwe uitnodiging. 12 tot 15-jarigen kunnen zich ook registreren via www.qvax.be.

Toestemming voor je vaccinatie

Als 12- tot 15-jarige heb je een toestemming van je ouder(s) of voogd nodig om gevaccineerd te worden. Jouw mening is uiteraard van belang! Bespreek de beslissing daarom samen. Met vragen kan je steeds terecht bij je huisarts.

Gaat één van je ouders of je voogd mee naar het vaccinatiecentrum? Dan geven ze daardoor ook meteen hun toestemming voor je vaccinatie.

Ga je alleen naar het vaccinatiecentrum? Dan heb je een schriftelijke toestemming van je ouder(s) of voogd nodig. Download hieronder een voorbeeldbrief.

Ga je alleen zonder toestemmingsbrief? Dan heb je eerst een gesprekje met de dokter van het vaccinatiecentrum, om te bekijken of je zelf kan kiezen om je te laten vaccineren.

op vrijdag 16 juli 2021
Nieuwsoverzicht