Op reis naar het buitenland? Hou rekening met de coronamaatregelen!

Ga je naar het buitenland? Bekijk voor je vertrekt en terugkomt de geldende maatregelen (links onderaan nieuwsbericht). Coronacertificaat nodig? Download de app of vraag een papieren exemplaar op. PCR-test nodig? Dan kan je terecht in Daverlo (Assebroek) of de huisartsenwachtpost van AZ Alma in Eeklo. En vergeet niet om je Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen vooraleer je terugkomt.

Coronacertificaat

Het coronacertificaat zal vanaf 1 juli in alle EU-landen worden gebruikt en is het bewijs dat iemand tegen corona is gevaccineerd (= vaccinatiecertificaat), negatief op corona is getest (= testcertificaat) of van corona is hersteld (= herstelcertificaat).

Je ontvangt dit certificaat enkel als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, bv. gevaccineerd zijn of een negatieve PCR-test afgelegd hebben. Kinderen onder de 6 jaar hebben geen certificaat nodig om te reizen.

Je kan je coronacertificaat opvragen via https://www.mijngezondheid.be/ of via de app ‘CovidSaveBe’, te downloaden op https://covidsafe.be/. Of je kan hiervoor bellen naar het nummer 078 78 78 50. Het opvragen van je certificaat kan 24u op 24 u.

Dit certificaat is gratis.

Testcentra PCR-test

Inwoners van Beernem kunnen op twee plaatsen in de buurt terecht voor hun PCR-test:

De kostprijs van een PCR-test wordt maximaal twee keer terugbetaald tijdens de maanden juli, augustus en september (met een maximum van € 55,00 per test) als je nog niet de kans kreeg om je te laten vaccineren. Hoe vraag je deze gratis testen aan? Op www.mijngezondheid.be vraag je een code aan die je kunt downloaden. Gebruik je de code niet, dan is de test betalend. Let op, die code is maar tien dagen geldig. Zorg dus dat je tijdig een test laat afnemen. Dit geldt dus niet voor de testen afgelegd in juni. 

Passagier Lokalisatie Formulier

Ook na 1 juli blijft het Passagier Lokalisatie Formulier verplicht.  Je moet het invullen ten vroegste 48 uur voor je terug aankomt in België.

Actuele info over reizen volgens de coronamaatregelen

Ga je naar het buitenland? Bekijk voor je vertrekt en terugkomt de geldende maatregelen op:

op donderdag 01 juli 2021
Nieuwsoverzicht