Kanaalzwemmen tijdens de zomer - UPDATE: groen licht voor 24 en 31 juli

Beernem en Oostkamp slaan de handen in elkaar om kanaalzwemmen aan te bieden. Als de waterkwaliteit goed is, zullen triatleten en sportieve zwemmers elke zaterdagnamiddag in het kanaal kunnen zwemmen. UPDATE 20 JULI: de waterkwaliteit is goed, het kanaalzwemmen op zaterdag 24 en 31 juli kan plaatsvinden.

Als de kwaliteit van het water goed bevonden wordt, kan je tot en met 28 augustus elke zaterdag trainen tussen 14.00 en 17.00 u in de dode arm ter hoogte van Gevaerts-Zuid. We laten per tijdsslot van een uur een maximum aantal deelnemers toe (op voorwaarde dat de coronamaatregelen dat toelaten).

We hebben hiervoor een vergunning verkregen van de Vlaamse Waterweg nv. Zwemmen in het kanaal is op andere momenten verboden. Enkel tijdens de voorziene momenten is het mogelijk om in het kanaal te zwemmen onder toezicht van redders.

inschrijven

Wie wil kanaalzwemmen, moet zich op voorhand inschrijven. Klik op deze link om in te schrijven.

Om te zwemmen in het kanaal, moet je minstens 16 jaar zijn en lid zijn van de Beernemse zwemclub, duatlonvereniging Baliebrugge Ruddervoorde, Zwemclub Valkaart Oostkamp of Kunstzwemvereniging Valkaart Oostkamp. Ben je geen lid van een van deze verenigingen en wil je toch kanaalzwemmen? Dan kan je een abonnement 'Kanaalzwemmen' kopen bij de Beernemse zwemclub. Dit kost € 25,00 voor gans de periode.

Meer info

Bij de Sportdienst, sport@beernem.be, 050 28 91 38

op zaterdag 28 augustus 2021
Nieuwsoverzicht