Vegen tegen onkruid - let op het parkeerverbod

De lente is in het land en onze gemeente wordt groener. We onderhouden het openbaar groen en het openbaar domein al jaren zonder pesticiden te gebruiken. We zetten onder meer een veegmachine in, om onkruid te beheersen. Hou je rekening met het parkeerverbod zodat de veegmachine overal vlot kan passeren?

Langs de grotere invalswegen, gewestwegen en openbaar domein lassen we een vijftal veegbeurten per jaar in. De eerste veegronde vond plaats in april. De tweede veegronde staat gepland eind mei. De timing van de veegrondesdaarna  hangt af de snelheid waarmee het onkruid groeit (dus afhankelijk van de hoeveelheid regen en van de temperatuur).

Waar de veegmachine passeert, plaatsen we parkeerverbodsborden. Hou je rekening met het parkeerverbod? Zo staan er geen auto’s in de weg en kan de aannemer het onkruid overal wegvegen.

Samen houden we onze gemeente mooi

We kunnen niet het ganse grondgebied vegen. Je bent zelf verantwoordelijk voor een proper voetpad en een nette berm voor je woning. Gebruik hiervoor geen pesticiden. Enkele tips:

  • Veeg regelmatig stof, aarde en ander vuil weg. Zo vermijd je onkruid.
  • Gebruik het afkookwater van rijst of aardappelen om onkruid in de kiem te smoren.
  • Verwijder het onkruid zo vroeg mogelijk. De jonge plant heeft dan kleine wortels en is gemakkelijk te verwijderen. Zaden krijgen geen kans om zich te verspreiden.

Meer info

Bij de Groendienst, groen@beernem.be, 050 28 90 87

op donderdag 08 april 2021
Nieuwsoverzicht