Je belastingaangifte invullen

Door de coronacrisis is er ook dit jaar geen zitdag waarbij experten van de FOD Financiën onze inwoners helpen bij het invullen van de belastingaangifte. De FOD Financiën biedt wel opnieuw telefonische hulp aan.

In april contacteerde de FOD de personen die vorig jaar hun aangifte via de telefoon lieten invullen. Dit is om een telefonische afspraak te maken met een expert in de maand mei of juni. Vanaf 5 mei kunnen de personen, die de FOD in april telefonisch niet kon bereiken of die een aangifte hebben ontvangen waarop het telefoonnummer voor de afspraken vermeld staat, zelf contact opnemen met de FOD Financiën om een afspraak te boeken.

De FOD Financiën werkt nauw samen met ons Sociaal Huis om bepaalde mensen onder bepaalde voorwaarden bijkomende hulp aan te bieden.

Je aangifte via MyMinfin (Tax-on-web): eenvoudig en snel!

Je vindt je aangifte (die grotendeels vooraf is ingevuld) of je voorstel van vereenvoudigde aangifte vanaf begin mei in MyMinfin (Tax-on-web).

Hoe krijg je toegang tot je aangifte of je voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Ga naar www.myminfin.be en meld je aan:

Als je gegevens juist en volledig zijn, moet je niets doen. Je zal automatisch je aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.

Zijn je gegevens onjuist of onvolledig? Dan moet je ze corrigeren. Dit kan via MyMinfin.be of via het papieren antwoordformulier.

Meer informatie? Hulp nodig?

  • Neem contact op met de medewerkers van de FOD Financiën op het nummer dat op uw aangifte vermeld wordt.

De kantoren van de FOD Financiën zijn momenteel gesloten.

Ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, dit is de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid.

Activeer je eBox op doemaardigitaal.be! Je krijgt dan een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is.

Klik hier voor meer info over de eBox.

op woensdag 28 april 2021
Nieuwsoverzicht