85-plussers aan de beurt in Vaccinatiecentrum De Valkaart

Ongeveer 900 zorgverleners uit Beernem en Oostkamp kregen de afgelopen weken hun eerste vaccin in vaccinatiecentrum De Valkaart. Vandaag starten we ook met de 85-plussers die nog thuis wonen.

Enkele tips voor een vlot verloop:

  • Agentschap Zorg en Gezondheid verstuurt de uitnodigingen. De oudste groep wordt eerst uitgenodigd, daarna de volgende groepen volgens dalende leeftijd (85+, 80+, 75+, 70+, 65+). Wacht je uitnodiging af. Daarin staan twee data voor vaccinatie. Je kan deze data bevestigen, wijzigen of annuleren (bv. als je al gevaccineerd bent). Dit kan online (via de link in de uitnodiging) of je kan hiervoor bellen naar ons callcenter op 050 40 49 40.
  • Het is belangrijk om zeker te reageren op de uitnodiging. Zo kunnen we er zeker van zijn dat alle beschikbare plaatsen ingevuld worden en alle vaccins benut worden.
  • Heb je vervoer nodig en kan niemand je helpen? Neem dan contact op met het Sociaal Huis op 050 78 82 40 of sociaalhuis@beernem.be. Een medewerker bekijkt dan samen met jou of een vrijwilliger van de Minder Mobielen Centrale je kan brengen naar het vaccinatiecentrum. Klik hier voor meer info over hoe je in het vaccinatiecentrum kan geraken met de fiets, trein of belbus.
  • Kom op tijd, niet te vroeg of niet te laat. Zo zijn er geen wachtrijen.
  • Doe gemakkelijke kledij aan. De prik is in je bovenarm
  • Heb je medische vragen? Neem dan contact op met je huisarts. De medewerkers van het callcenter kunnen en mogen geen medische vragen beantwoorden.
  • Er zijn een beperkt aantal rolstoelen aanwezig in het vaccinatiecentrum. Er zijn parkeerplaatsen dichtbij de ingang voor mensen die minder mobiel zijn. 
op donderdag 18 maart 2021
Nieuwsoverzicht