Hoe verloopt de vaccinatie in het vaccinatiecentrum De Valkaart?

De inwoners van Beernem worden gevaccineerd in vaccinatiecentrum De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, Oostkamp. Maar hoe verloopt de vaccinatie nu precies?

Je komt binnen via de zijkant/achterkant van De Valkaart. Aan de ingang wordt je temperatuur gemeten. Heb je koorts, dan moet je terug naar huis en een nieuwe afspraak maken. Heb je koorts, dan kan de vaccinatie niet doorgaan. Je krijgt ter plaatse uitleg over hoe je een nieuwe afspraak kunt maken.

Aan de onthaalbalie meld je je aan met je identiteitskaart en je uitnodiging. Je verneemt er welke vaccinatielijn je moet nemen (bv. vaccinatielijn 2).

In de vaccinatieruimte geeft een verpleegkundige info over het vaccin en stelt je enkele vragen. Vervolgens word je gevaccineerd.

Na de vaccinatie mag je een kwartiertje wachten in de wachtruimte, onder het toeziend oog van een arts. Daarna kan je terug naar buiten via de voorkant van het gebouw.

Bekijk het filmpje

Bekijk op voorhand eens het filmpje van het vaccinatiecentrum, zo weet je goed hoe alles verloopt. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Toegankelijkheid

Om het bezoek aan het vaccinatiecentrum zo vlot mogelijk te laten verlopen, is er specifieke aandacht voor toegankelijkheid.

  • Alles is op het gelijkvloers, er zijn geen trappen.
  • Er zijn parkeerplaatsen voor personen met een handicap vooraan het gebouw, maar wie iemand wil afzetten, dan dit aan de ingang. Volg de pijlen K&R.
  • Er zijn medewerkers die kunnen helpen of de weg wijzen. Spreek hen gerust aan.
  • Er wordt opgeroepen om alleen te komen. Is dat voor onmogelijk, dan is begeleiding uiteraard toegestaan. Ook blind geleidehonden zijn welkom.
  • Ook aan mensen met een auditieve beperking is gedacht. Voor wie een hoorapparaat heeft, is er een ringleiding (hoorapparaat op stand T) en voor wie gebarentaal spreekt, is er een online live tolk voorzien via een tablet. Vraag ernaar aan de onthaalbalie.
  • Er is een rolstoel beschikbaar voor mensen die hulp nodig hebben.

Hoe kan je jezelf voorbereiden?

  • Zijn er medische aandachtspunten (bloedverdunners, allergieën, voorgeschiedenis, …) vraag dat de huisarts of thuisverpleegkundige dit voor je opschrijft, dan kan je dit tonen.
  • Kom op tijd, niet te vroeg, niet te laat.
  • Zorg voor makkelijke kledij om je bovenarm te ontbloten voor de prik, zoals een losse bloes met korte mouwen of een T-shirt.

Kom alleen. Enkel personen die omwille van mobiliteits- of gezondheidsproblemen niet in staat zijn om zich alleen aan te melden, kunnen met een begeleider komen. 

op zondag 31 oktober 2021
Nieuwsoverzicht