Hoe geraak ik in het vaccinatiecentrum? Met de fiets, belbus, gratis trein/deelfiets, auto of MMC!

De inwoners van Beernem worden gevaccineerd in vaccinatiecentrum De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, Oostkamp. Je kan erheen met de fiets, de belbus (De Valkaart = nieuwe belbushalte!), de trein/deelfiets of de auto. Kan je niet zelfstandig in het vaccinatiecentrum geraken? Dan brengt een vrijwilliger van de Minder Mobielen Centrale je tot daar. Hieronder overlopen we de verschillende mogelijkheden.

Met de fiets

De dagen worden mooier en langer. Ideaal voor een ritje naar het vaccinatiecentrum met je (elektrische) fiets. Volg de pijlen vanuit Moerbrugge. Er is een overdekte fietsenstalling aan De Valkaart.

Na de vaccinatie moet je – zoals iedereen - nog een kwartier in de wachtruimte verblijven. Daarna kan je zonder problemen terug naar huis fietsen.

Wil je het nuttige aan het aangename koppelen? Fiets dan langs onze uitgestippelde knooppunten. Klik hier om de fietsroutes te bekijken vanuit Beernem, Oedelem en Sint-Joris.

Met de belbus 

Er is geen rechtstreekse busverbinding van Beernem naar De Valkaart en het belbusgebied strekt zich niet uit tot aan De Valkaart. Daarom voegde De Lijn, op uitdrukkelijke vraag van Beernem en Oostkamp, een nieuwe halte toe aan het belbusgebied Beernem, namelijk halte De Valkaart. Dat betekent dat je vanaf elke belbushalte in onze gemeente de belbus kan nemen naar De Valkaart. Deze halte blijft bestaan zolang het vaccinatiecentrum er is.

Wil je gebruik maken van de belbus? Reserveer deze dan van zodra je jouw afspraak met het vaccinatiecentrum hebt bevestigd. Reserveren kan vanaf 30 dagen tot 1 uur op voorhand. Bel hiervoor naar 059 56 52 56.

Vergeet niet om vooraf je vervoerbewijs te kopen via een verkooppunt, Lijnwinkel, ticketautomaat, sms of met de app.

Wil je hulp bij het inplannen van de belbus? Neem dan contact op met onze mobiliteitsambtenaar op 050 28 91 26 of mobiliteit@beernem.be.

Met de trein (gratis) + deelfiets (gratis)

Je kan heel makkelijk met de trein van Beernem station naar het station van Oostkamp en terug. Er rijdt om het uur een trein en de rit duurt amper 5 minuten. Vanaf het station van Oostkamp is het nog een goede kilometer stappen naar De Valkaart. Of je kan gratis gebruik maken van een deelfiets. Volg vanaf het station de pijltjes naar het vaccinatiecentrum.

Gratis deelfietsen

Door de mobit app te downloaden en daarop te registreren, kan je de deelfiets gratis ontlenen. Je scant dan de fiets die je wil gebruiken en kan meteen je rit starten. Wanneer je aankomt bij het vaccinatiecentrum of je rit beëindigt aan het station, scan je de fiets opnieuw om die te sluiten.

Gratis vaccinatieticket

Wist je dat NMBS een gratis treinticket aanbiedt voor wie zich van en naar een vaccinatiecentrum verplaatst. Vraag via de website of de app je gratis treintickets aan. Info op Vaccinatieticket: gratis trein naar je vaccinatiecentrum | NMBS (belgiantrain.be).

Van Beernem naar Oostkamp neem je de trein van 15 minuten na het uur. Van Oostkamp naar Beernem is dit de trein 40 minuten na het uur. Meer info over de dienstregeling vind je op de website van de NMBS, www.nmbs.be.  

Wil je hulp bij het plannen van je route? Neem dan contact op met onze mobiliteitsambtenaar op 050 28 91 26 of mobiliteit@beernem.be.

Met de auto

Kom je met de auto, volg dan de pijlen via Moerbrugge of vanaf afrit Oostkamp (afrit 9). Je kan parkeren op de parking vooraan aan De Valkaart of op de parking van de begraafplaats aan de overkant van de straat.

Iemand die je brengt

Is fiets, belbus of trein geen optie voor jou? En heb je geen wagen? Vraag dan aan familie, vrienden, of buren of zij je kunnen brengen. Zorg hierbij altijd voor je eigen veiligheid en die van de mensen rondom jou. Draag je mondmasker, zet de ramen van de auto open en probeer zoveel mogelijk de 1,5m afstandsregel te respecteren.

Hulp nodig?

Heb je niemand die je kan brengen? Neem dan contact op met het Sociaal Huis. Een medewerker bekijkt dan samen met jou of een vrijwilliger van de Minder Mobielen Centrale je kan brengen naar het vaccinatiecentrum. Contacteer het Sociaal Huis op 050 78 82 40 of sociaalhuis@beernem.be.

op zondag 31 oktober 2021
Nieuwsoverzicht