Coronamaatregelen bij een wielerwedstrijd in West-Vlaanderen

Professionele sportieve wedstrijden en professionele sporttrainingen kunnen enkel plaatsvinden zonder publiek. Dus ook bij een wielerwedstrijd mag er geen publiek aanwezig zijn. De deelnemers (wielrenners), hun technische omkadering, de organisatiemedewerkers, de pers en officials mogen wel aanwezig zijn langs het parcours en bij de vertrek- en aankomstzone, maar enkel mét mondmasker.

De deelnemers, hun technische omkadering, de organisatiemedewerkers, de pers en de officials moeten een mondmasker dragen langsheen het volledige parcours van de wielerwedstrijd, en dit telkens vanaf één uur vóór tot één uur na de verwachte doortocht (op basis van het snelste schema zoals voorzien op het uurrooster van de organisator) van de wedstrijd. Voor de deelnemers geldt deze verplichting tot het moment dat ze zich naar de startplaats van de wedstrijd begeven en bij de interviews en tijdens de podiumceremonie.

Het mondmasker mag alleen voor de strikt noodzakelijke tijd worden afgezet, met name voor de duur om te drinken en te eten, om te roken/vapen, om de neus te snuiten of om te liplezen voor doven en slechthorenden.

Geen randactiviteiten

Het organiseren van randactiviteiten of andere bijkomende commerciële activiteiten is verboden langsheen het volledige parcours van de wielerwedstrijd.

Geen drones

Het is verboden om een drone te laten stijgen, landen of vliegen in een perimeter van 500 meter langs weerszijden van het parcours van de wielerwedstrijd vanaf één uur vóór tot één uur na de verwachte doortocht (op basis van het snelste schema zoals voorzien op het uurrooster van de organisator).

Dit verbod is niet van toepassing op hulverleningsdiensten en televisieploegen.

op donderdag 01 april 2021
Nieuwsoverzicht