Vaccinatiecentrum De Valkaart is klaar om te starten!

Vaccinatiecentra De Valkaart is volledig klaar om de inwoners van Beernem en Oostkamp te vaccineren. Van zodra de vaccins aankomen, kunnen we starten. Dit is voorzien vanaf maart voor de 65-plussers en risicopatiënten. Vooraf zullen ook de zorgverleners in de vaccinatiecentra gevaccineerd worden. Dit gebeurt op op dinsdag 23 februari.

In de eerstelijnszone WE40 (Jabbeke, Zedelgem, Oostkamp en Beernem) wordt voor de eerste fase – de vaccinatie van 65-plussers en de risicopatiënten – gekozen om tijdens weekdagen overdag te vaccineren. Dat is niet alleen handiger voor de werking, maar ook comfortabeler voor de bezoekers. Zeker in de wintermaanden. Als er nood is aan uitbreiding omdat er meer vaccins geleverd zijn, dan is dat vlot mogelijk. Er kunnen meer vaccinatielijnen opgezet worden en/of ruimere uren voorzien worden.

Naast het vaccinatiecentrum werd ook een callcenter op touw gezet. Hier kunnen inwoners terecht om hun afspraak vast te leggen, nadat ze hun uitnodiging ontvangen hebben. Het nummer wordt gecommuniceerd van zodra de werking operationeel is.

De inwoners krijgen binnenkort een informatiekrantje met informatie over het vaccinatiecentrum. We voeren een sensibiliseringscampagne om een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad bij onze inwoners na te streven.

op maandag 15 februari 2021
Nieuwsoverzicht