Nieuw: studie- en opvoedingsondersteuning voor kwetsbare gezinnen

Kinderen uit kwetsbare gezinnen hebben het vaak moeilijk op school. Door de coronacrisis worden gezinnen bovendien nog eens extra getroffen: kinderen konden niet naar school en hebben in sommige gevallen een leerachterstand opgelopen. Om deze gezinnen te ondersteunen starten we met studie- en gezinsondersteuning.

We hebben hiervoor een samenwerking afgesloten met het expertisecentrum De Katrol in Oostende. De Katrol doet een beroep op studenten uit sociale en pedagogische richtingen voor de ondersteuning van de gezinnen.

Via deze ondersteuning worden de kinderen geholpen met huiswerk, taal en rekenen, leren studeren, … Er is ook tijd voor een boek of een spel. Het welzijn van het kind staat centraal bij het uitvoeren van de schoolse opdrachten en het introduceren van een studiecultuur binnen het gezin.

Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan vragen en problemen die de ouders hebben. Deze zaken worden door de Katrol teruggekoppeld aan de brugfiguur.

Els De Bruyne is onze brugfiguur. Dit is een nieuwe functie binnen het Sociaal Huis. Je kan haar bereiken op 0471 88 61 43 of via els.debruyne@beernem.be.

In coronatijden is het niet evident om een Katrolwerking op te starten. Fysiek langsgaan bij de gezinnen is niet mogelijk. Daarom zullen we in eerste instantie werken via contactmomenten in de scholen.

Zo willen we kwetsbare kinderen in onze gemeente alle kansen bieden.

Meer info

Bij het Sociaal huis, sociaalhuis@beernem.be, 050 78 82 40, of bij Els zelf: 0471 88 61 43, els.debruyne@beernem.be.

op maandag 18 januari 2021
Nieuwsoverzicht