UPDATE: Spoorwegbrug Vijverstraat afgesloten vanaf vrijdag 15 januari

Om de aanleg van het 3de en 4de spoor in Beernem mogelijk te maken moet de passage onder de brug aan de Vijverstraat/Galgeveld hoger en breder gemaakt worden. De brug zal daarom afgesloten zijn voor alle verkeer vanaf vrijdag 15 januari (en dus niet vanaf maandag 11 januari zoals eerder aangekondigd). Passage onder de brug is mogelijk tem 12 januari. De brug blijft afgesloten tot eind april 2021.

Het verkeer wordt vanaf de Sint-Jorisstraat omgeleid via Overleiestraat, Knesselaarsestraat, Blekkervijverstraat en Schuurlo en omgekeerd.

Om de spoorwegbrug hoger en breder te maken, voert Infrabel zeer ingrijpende werken uit: verwijderen van de asfalt van de brug, aanpassen van de brugdekplaat (betonwerken), aanpassen van het lengteprofiel van de brug aan de nieuwe hoogte en daarna volgt het afwerken van de brug (bv. vernieuwen van de leuningen).

Infrabel stelt alles in het werk om de hinder tot een minimum te beperken. Door het gebruik van zware machines kan er wel geluidshinder zijn in de buurt. Hou er ook rekening mee dat de planning van de werken kan wijzigen door onvoorziene (weers)omstandigheden.

Omwonenden kregen hierover in december een nieuwsbrief van Infrabel in de bus. Je kan de brief hieronder downloaden.

Meer info

Bij de dienst Mobiliteit, mobiliteit@beernem.be, 050 28 91 26

op vrijdag 15 januari 2021
Nieuwsoverzicht