Herinrichting Oudezakstraat en M. Matthysstraat op schema

De Oudezakstraat en de M. Matthysstraat worden momenteel heringericht. De werken verlopen volgens schema. De Oudezakstraat wordt een eenrichtingsstraat vanaf de toegang van de parking (achter de kerk). De toegelaten rijrichting is die van de parking richting de Knesselarestraat. De volledige Oudezakstraat wordt bovendien een fietsstraat.

In een fietsstraat is de fietser de belangrijkste weggebruiker. Auto's en moto's mogen de fietsers niet inhalen en de maximum snelheid bedraagt er 30 km/u.

TIMING EN FASERING

De werken zijn gestart in september 2020. De werken zullen vermoedelijk eind januari 2021 klaar zijn.

De aannemer werkt in 3 fasen:

  • Fase 1: De volledige M.Matthysstraat is eerst aan de beurt. Start: maandag 21 september. Deze fase duurt een drietal weken.
  • Fase 2: Oudezakstraat vanaf de Knesselarestraat tot net voor de toegang naar de parking achter de kerk. Midden oktober 2020 tot midden januari 2021
  • Fase 3: Oudezakstraat ter hoogte van de toegang naar de parking achter de kerk. Start: begin 2021

We streven ernaar om de planning zo correct mogelijk te volgen. Hou er rekening mee dat de planning van de werken kan wijzigen door onvoorziene (weers)omstandigheden. Voor een correcte stand van zaken:

BEREIKBAARHEID PARKING KERK

De parking achter de kerk zal, met uitzondering van fase 3, toegankelijk blijven vanuit de Oudezakstraat. De parking zal gedurende de volledige duur van de werken ook toegankelijk zijn vanuit de Amaat Dumonstraat.

VRAGEN OF OPMERKINGEN

Heb je vragen over deze werken, dan kan je terecht bij de dienst Infrastructuur op het nummer 050 28 90 81 (tussen 8.30 en 16.30 u) of via infrastructuur@beernem.be.

op maandag 23 november 2020
Nieuwsoverzicht