Nieuwsbrief werken Sint-Jorisstraat – update 9 oktober 2020

Door de hevige regenval van vorig weekend en begin deze week hebben de werken vertraging opgelopen. De ondergrond en fundering waren te drassig om verder te kunnen werken. Hierdoor kan het kruispunt Kauter nog niet opengesteld worden op zaterdag 10 oktober.

Zodra de ondergrond dit toelaat, werkt de aannemer verder. Hij probeert alles zo spoedig mogelijk af te werken zonder aan kwaliteit in te boeten.

Het brugdek is ondertussen ook afgesloten. Met de fiets kan je nog steeds vanaf de lus over de brug rijden. De rest van de fasering blijft van toepassing zoals eerder meegegeven: na het openstellen van kruispunt Kauter werkt de aannemer verder op het brugdek en aan de lussen. Tijdens deze fase is er beurtelings verkeer met verkeerslichten.

De aannemer werkt eerst in de rijrichting richting Beernem. Daarbij wordt de Isidorus Lemahieustraat afgesloten. Als de onderlaag asfalt op deze rijweg is aangelegd, wisselt de aannemer van kant. Bij de werken in de rijrichting richting Knesselare wordt de lus aan sportpark Overleie afgesloten. Als de onderlaag asfalt ook aan deze kant aangelegd is, moet er op beide weghelften nog een toplaag asfalt gegoten worden.

Daarvoor gaan we de brug en de lussen voor één of twee dagen moeten afsluiten gezien dit over de volledige breedte en in één keer moet gebeuren om tot een duurzaam resultaat te komen. Zodra we de timing hiervan kennen, brengen we je op de hoogte.

Laatste stand van zaken over de werken?

We streven ernaar om de planning zo correct mogelijk te volgen. Maar hou er rekening mee dat de planning van de werken kan wijzigen door onvoorziene (weers)omstandigheden. Voor een correcte stand van zaken:

Vragen of opmerkingen

Heb je vragen over deze werken, dan kan je terecht bij de dienst Infrastructuur op het nummer 050 28 90 81 (tussen 8.00 en 16.30 u) of via infrastructuur@beernem.be.

op vrijdag 09 oktober 2020
Nieuwsoverzicht