Actuele info over de coronamaatregelen en vaccinaties en nuttige telefoonnummers

Het coronavirus beheerst ons dagelijkse leven. De maatregelen waaraan we ons moeten houden, worden af en toe aangepast. Alle inwoners krijgen de kans om zich gratis te laten vaccineren. Heb je een vraag over de maatregelen? Twijfel je of je in quarantaine moet? Vraag je je af wanneer je gevaccineerd wordt? Geraak je niet in het vaccinatiecentrum? Wil je hulp om je vaccinatieafspraak te bevestigen?

Waar vind ik de nodige info?

 • Op de website www.laatjevaccineren.be vind je alle actuele info over het vaccineren. Voor een vraag over je eigen medische toestand neem je best contact met je huisarts of je behandelend arts.
 • Voor vragen over de actuele coronamaatregelen en  voor vragen rond quarantaine en isolatie kan je terecht op de website www.info-coronavirus.be of op het gratis info-nummer 0800 14  689
 • Ken of ben je iemand die niet op eigen houtje in het vaccinatiecentrum geraakt? Neem dan contact op met het Sociaal Huis via 050 78 82 40 of sociaalhuis@beernem.be.
 • Heb je vragen over het openbaar vervoer richting De Valkaart? Neem contact op met onze mobiliteitsambtenaar Inge op 050 28 91 26 of mobiliteit@beernem.be
 • Eens je je uitnodiging tot vaccinatie ontvangen hebt, kan je via deze link je vaccinatieafspraak bevestigen, verplaatsen of annuleren: https://covidvaccin.doclr.be/ (vul daarna je vaccinatiecode in).
  Wil je hulp om je vaccinatie afspraak te bevestigen, te verplaatsen of te annuleren, bel naar het callcenter op 050 40 49 40 (open tijdens de kantooruren). Mensen met een auditieve beperking kunnen mailen naar corona@beernem.be.

Ik heb een sociale nood en ik wil het Sociaal Huis bereiken. Waar kan ik terecht?

Voor al je vragen van sociale aard (zorgnoden, hulpverlening, maaltijden, om medicatie gaan, boodschappen..) kan je het Sociaal Huis tijdens de kantooruren bereiken op 050 78 82 40. Buiten de kantooruren kan je terecht op 0497 82 89 35. Mailen kan via sociaalhuis@beernem.be.

WAT IS SOCIAL DISTANCING?

In alle omstandigheden moet je rekening houden met de sociale distancing. Maar wat betekent dit nu precies? Dat houdt in dat je minimum 1.5 meter tussen personen moet houden. Dit geldt niet enkel in winkels, maar in ALLE omstandigheden waar je anderen zou tegen komen. Dit is van het grootste belang om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan.

Wat moet je doen als je je ziek voelt? Medicatie nodig?

Alle patiënten met enige vorm van acute luchtweginfecties moeten sowieso THUISBLIJVEN om verdere besmetting te voorkomen. Dit is dus iedereen die niest, hoest, koorts maakt of verkouden is. Contacteer je huisarts of de dokter van wacht (bellen naar 1733).

Heb je medicatie nodig, ga dan niet zelf naar de apotheek als je ziek bent. Vraag na bij je apotheek of die aan huis levert. Zo niet, informeer eens in je dichte kring wie voor jou naar de apotheek kan. Heb je niemand om op terug te vallen, dan kan je contact opnemen met het Sociaal Huis op 050 78 82 40. Het Sociaal Huis zal dan bekijken hoe ze je kunnen helpen.

Kan ik terecht in het gemeentehuis, het Sociaal Huis en bij de vrijetijdsdiensten?

De gemeentelijke diensten en het Sociaal Huis werken momenteel enkel op afspraak. Maak een afspraak via 050 28 91 20 (gemeentehuis) of 050 78 82 40 (Sociaal Huis). Zo zijn er geen wachtrijen en kunnen we tussenin voldoende ontsmetten.

Om jezelf en de medewerkers zoveel mogelijk te beschermen, vragen we wel om volgende zaken te respecteren:

 • Kom op tijd, niet te vroeg en niet te laat
 • Draag een mondmasker
 • Gebruik de handgel die voor je zal klaarstaan bij het binnenkomen
 • Respecteer altijd voldoende afstand tot anderen
 • Blijf thuis als je je ziek voelt
Uiteraard kan je ook nog altijd telefonisch of via e-mail bij ons terecht. Of je kan gebruik maken van het e-loket op www.beernem.be/e-loket.

Kan ik naar het recyclagepark?

Het recyclagepark is opnieuw open volgens de gebruikelijke openingstijden, namelijk van woensdag tot en met zaterdag, telkens van 9.00 tot 11.45 u en van 13.00 tot 16.45 u.

Wil je op zaterdag naar het recyclagepark? Maak dan online een afspraak. Klik hier om een afspraak te maken. Heb je geen computer? Dan kan je in de week bellen naar 050 28 91 20 om een afspraak te maken.

Er gelden extra veiligheidsmaatregelen in het recyclagepark. Klik hier om te bekijken wat de richtlijnen zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Draag een mondmasker.

Is het zwembad open?

Het zwembad is open. Je moet wel op voorhand reserveren als je wilt zwemmen. Je kan online reserveren via https://bit.ly/reservatiezwembadbeernem. Wanneer je reserveert, zie je hoeveel zwemmers er (al) aanwezig zijn per tijdslot.

Gaat de gemeenteraad en OCMW-raad door?

De gemeenteraad gaat online door en kan je live meevolgen.

Je kan de gemeenteraad ook achteraf beluisteren via het gemeentelijk Youtube-kanaal.

Ik zou liever niet naar het gemeentehuis komen, maar ik heb wel een attest nodig. Kan ik online mijn attest verkrijgen?

Je kan attesten of uittreksels aanvragen via het e-loket: www.beernem.be/e-loket. We sturen het daarna op per post.

Je kan via de online toepassing ‘Mijn Dossier’ ook een aantal attesten opvragen. Dit kan via https://mijndossier.rrn.fgov.be. Zorg ervoor dat je eID in de kaartlezer zit op het moment dat je naar de website surft. Na het ingeven van je pincode, ontvang je het attest onmiddellijk en kan je het opslaan op je pc, tablet,…

Welke attesten kan je opvragen via 'Mijn Dossier'?

 • Attest van hoofdverblijfplaats
 • Attest van hoofdverblijfplaats met historiek
 • Attest van leven
 • Attest van Belgische nationaliteit
 • Attest van gezinssamenstelling
 • Attest van wettelijke samenwoning
 • Attest van wijze van teraardebestelling en/of rituelen
 • Attest van verblijfplaats met het oog op een huwelijk
 • Attest van het kiesregister
 • Uittreksel uit het bevolkings- of vreemdelingenregister

Ik weet het even niet meer. Kan ik ergens terecht met mijn gevoelens?

Als het je allemaal even te veel wordt, kan je best praten met een zorgverlener. Hij of zij zal je doorverwijzen naar psychologische of medische ondersteuning.

Hieronder vind je ook een lijst van telefoonnummers waar je terecht kan:

Verzorg jezelf en hou vol!

Blijft de wekelijkse markt op vrijdag doorgaan?

De wekelijkse markt gaat opnieuw door. We voeren een eenrichtingsverkeer om zoveel mogelijk de social distancing te garanderen en we voorzien handgel. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer rijdt terug op volle kracht. Let op: neem enkel de bus, trein...

 • als je geen eigen vervoer hebt,
 • bij voorkeur buiten de spitsuren, én
 • met mondmasker (vanaf 13 jaar)
 • er geldt een mondmaskerplicht in de ganse omgeving van het station van Beernem
op zondag 31 oktober 2021
Nieuwsoverzicht