Spoorwegbrug wordt veiliger - uitgesteld

We willen de verkeersveiligheid en het comfort voor fietsers verbeteren op de spoorwegbrug in de Wingene Steenweg. Daarom zal Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het brugdek vernieuwen: de parkeerstrook op de brug verdwijnt, het fietspad wordt breder en er komt een afscheiding tussen het fietspad en de rijweg.

Tegelijk met deze werken, zal er ook een nieuwe doorgang onder de brug gemaakt worden om het Stationsplein op een veilige manier te verbinden met de H. d’Ydewallestraat en de parkings aan de zijde van de H. d’Ydewallestraat wordt een nieuwe doorgang gemaakt onder de brug.

werken uitgesteld

Aanvankelijk was de start van de werken voorzien eind september. Door onvoorziene omstandigheden is de start van de werken uitgesteld.

Impact op het verkeer tijdens de werken

Voor het inschuiven van de nieuwe tunnelkoker en voor het verkeersveiliger maken van de spoorwegbrug wordt de Wingene Steenweg ter hoogte van de brug afgesloten voor alle verkeer. Voetgangers en fietsers (met fiets aan de hand) kunnen door. De toegang tot de perrons via de brug blijft verzekerd.

Er wordt tijdens de werken een omleiding voorzien via de H. d’Ydewallestraat en Wellingstraat. Om het verkeer ter hoogte van het kruispunt Wellingstraat / Parkstraat in goede banen te leiden, zullen er tijdelijk verkeerslichten geplaatst worden aan het kruispunt.

Actuele info over deze werken

Klik hier om je in te schrijven op de nieuwsbrief ‘Werken stationsomgeving’ en blijf zo op de hoogte van de werken aan de stationsomgeving.

op maandag 28 september 2020
Nieuwsoverzicht