Zorg dat je niets mist door griep

De COVID-19 epidemie maakt het dit jaar extra belangrijk voor risicogroepen om zich te laten vaccineren tegen de griep. Behoor je tot de risicogroep (dit jaar ook 50-65-jarigen!), laat je dan vaccineren tussen midden oktober en midden december. Het vaccin beschermt pas goed na twee weken en is maar goed voor één winterperiode.

Ben je 65-plusser, ben je zwanger of heb je gezondheidsproblemen zoals diabetes, een ziekte van longen, hart, lever of nieren? Dan is het risico op complicaties door griep veel hoger. Daarom laat je je best vaccineren vanaf half oktober. Zo heb je de beste kans om geen griep te krijgen in de winter.

Dit jaar spoort men ook 50-65 jarigen aan om een prikje te laten zetten. Zo verminderen we de bezetting van ziekenhuisbedden als het griepseizoen samenvalt met een piek van COVID-19.

Ook voor personeel werkzaam in de gezondheidssector is het belangrijk dat ze zich laten vaccineren.  Dit om zichzelf en patiënten te beschermen en zelf beschikbaar te kunnen zijn als er een nieuwe golf van COVID-19 komt.

Meer weten over griep en griepvaccinatie? Surf naar www.laatjevaccineren.be.  

op dinsdag 22 september 2020
Nieuwsoverzicht