Proefopstelling met parkeervakken in de Knesselarestraat

In samenwerking met Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) staat er momenteel een proefopstelling met parkeervakken in de Knesselarestraat, dit in het gedeelte tussen de Beernemstraat en de Oudezakstraat. Opmerkingen en suggesties over deze proefopstelling zijn welkom en kan je mailen naar mobiliteit@beernem.be.

Een aantal parkeervakken staan afwisselend aan beide kanten van de straat. Zo kan er gemakkelijker uitgeweken worden als er een tegenligger komt. Ook wordt op die manier een slalomeffect gecreëerd, wat de snelheid doet afremmen.

In de Knesselarestraat werd altijd aan dezelfde kant geparkeerd, soms over een grote lengte. Op drukkere momenten was dubbelrichtingsverkeer dan moeilijk aangezien er weinig uitwijkmogelijkheid is. Dit leidde tot opstoppingen en gevaarlijke situaties. Tijdens minder drukke momenten, en dus minder geparkeerde wagens, werd er dan weer te snel gereden.

Daarom staat er momenteel een proefopstelling met parkeervakken aan beide kanten van de Knesselarestraat. Deze proefopstelling blijft een drietal maanden staan. Je kan met je opmerkingen en suggesties terecht bij de dienst Mobiliteit via mobiliteit@beernem.be. Daarna zullen we de proefopstelling evalueren.

op woensdag 16 september 2020
Nieuwsoverzicht