Nieuw logo versterkt de identiteit van Beernem

Op elk rondpunt en aan de gemeentelijke gebouwen wapperen vlaggen met het nieuwe logo van Beernem. Het logo is er al sinds vorig jaar, maar de afgelopen maanden zijn we volop bezig geweest met de ontwikkeling en implementatie van onze nieuwe huisstijl. Zo is ook het maandelijks infoblad volledig vernieuwd en zal je het logo kunnen spotten op de voertuigen van de technische dienst.

We zijn fier op Beernem en daarom willen we onze gemeente nog duidelijker in beeld brengen. We doen dit met een mooi en modern logo, ontworpen door Nele Serlet van het grafisch bureau NS’Sense. Het nieuwe logo zal de herkenbaarheid van Beernem verder verhogen en de visuele identiteit van de gemeente versterken.

Wanneer je naar het logo kijkt, springt de B van Beernem meteen in het oog. Die B staat ook voor Bruggen, Bossen, Boeren, Bloeien, Bruisen, Boosten, Beleven, … Wie goed kijkt, ziet in de B zelfs de beer van Beernem.

De bogen van de letter B zijn ook bruggen, een verwijzing naar ons karakteristieke landschap, verbonden door vele bruggen. Ook wil de gemeente een brug slaan naar de inwoners, verenigingen, bedrijven, … naar iedereen die deel uitmaakt van de Beernemse gemeenschap.

Tot slot staan de drie pijlers van de brug symbool voor de drie deelgemeenten, Beernem, Oedelem en Sint-Joris. De neus van de beer staat voor Oostveld.

Betere herkenbaarheid

Het logo moet ervoor zorgen dat niet enkel onze gemeente, maar ook onze gemeentelijke initiatieven beter herkenbaar zijn. Er gebeurt veel in Beernem, op sportief- , cultureel- , ontspannings- en economisch vlak. Door initiatieven te ‘ondertekenen’ met het hedendaagse, dynamische logo, maken we mensen ervan bewust dat ze leven in een ondernemende gemeente waar we samen fier op mogen zijn.

Het wapenschild blijft ook bestaan. We zijn er fier op, maar het wordt enkel nog gebruikt door het gemeentebestuur zelf, voor officiële documenten en in formele communicatie.

We nodigen verenigingen, organisaties … uit om het nieuwe, promotionele logo te gebruiken. Het gebruik ervan is wel aan enkele strikte regels gebonden. Zowel het wapenschild als het nieuwe logo zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je het logo gebruiken in jouw communicatie, vraag dan eerst toestemming via e-mail naar communicatie@beernem.be en hou je aan de afgesproken gebruiksregels.

op vrijdag 30 april 2021
Nieuwsoverzicht