Mondmasker verplicht in winkel, bib, bioscoop, O.C. De Kleine Beer, kerk ... - update 23 juli

Sinds zaterdag 11 juli moet je verplicht een mondmasker dragen in winkels en winkelcentra, in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken. Vanaf zaterdag 25 juli wordt de mondmaskerplicht nog verder uitgebreid.

Vanaf zaterdag 25 juli is het ook verplicht om op markten, rommelmarkten en kermissen een mondmasker te dragen. Hetzelfde geldt voor winkelstraten en drukbezochte gebieden. Vanaf 25 juli moet je ook verplicht een mondmasker dragen in alle publiek toegankelijke delen van openbare gebouwen. Ook in een horecazaak met je een mondmasker dragen, behalve aan je tafeltje. 


Deze verplichting houdt in dat elke bezoeker van alle gemeentelijke gebouwen (gemeentehuis, Sociaal Huis, de bibs, Het Schepenhuys, zaal Sinjo, zwembad, de sportparken...) een mondmasker moet dragen. Ook om de expo te bezoeken in de kerken is een mondmasker verplicht. 

Elke inwoner vanaf 6 jaar ontving eind mei van de gemeente Beernem een mondmasker in de bus. Je kan ook nog een mondmasker verkrijgen bij de apotheek. Vergeet ze niet op te halen voor je gezin.

Mondmaskers zijn niet verplicht voor kinderen onder de 12 jaar en voor mensen die om medische redenen geen masker kunnen dragen.

Blijf wel nog altijd rekening houden met deze zes "gouden regels":

  1. was regelmatig je handen met zeep
  2. hou minstens 1,5 meter afstand
  3. beperk je contacten (max. 15 per week)
  4. beperk de omvang van je bijeenkomsten (max. 15 personen)
  5. doe zoveel mogelijk activiteiten in buitenlucht
  6. besteed speciale aandacht aan kwetsbare groepen
op donderdag 23 juli 2020
Nieuwsoverzicht