Expo in kerken - Erfgoedtoerist in eigen dorp

Wip jij op vakantie ook wel eens een plaatselijke kerk binnen? Ontdek je er soms iets onverwachts? In een aantal kerken van onze gemeente vind je deze zomer een extra stukje erfgoed terug. Een fototentoonstelling neemt je mee op reis naar het verleden. Bezoek de expo’s in de verschillende kerken in juli en augustus tussen 10.00 en 17.00 u.

Beernemse tricotfabriek en de Heilige Moeder Godsparochie - HMM Gods KErk

Tot de jaren 1980 was de Beernemse tricotfabriek een begrip in de streek. De schuur van de fabriek was ook de eerste (nood)kerk voor de kersverse HMMG-parochie. In de Heilige Maria Moeder Gods kerk vind je een overzicht in historische foto's.

De 3 K's van Sint-Joris: kerk, klooster, kasteel - Kerk Sint-Joris

Historische foto's nemen je mee naar de 3 K's die het dorp domineerden: de kerkrituelen, de zusters van Maria die de basisschool stichtten en uitbouwden en het kasteel van Sint-Joris en zijn bewoners.

De Oedelemse steenbakkerij en melkerij St-Marie - Kerk Oedelem

De Oedelemse steenbakkerij en de melkerij St-Marie waren in de 20ste eeuw prominent aanwezig in Oedelem. Beiden zijn verdwenen, maar via historische foto's brengen we ze graag terug even tot leven.

Het oude Oostveld en Zeldonk - Kerk Oostveld

Maak kennis met Oostveld en Zeldonk, woonkernen met een eigen geschiedenis. Historische foto's bieden een overzicht van de oudste bewoning van Oostveld en van het reilen en zeilen in Zeldonk.

Van carnaval tot berenfeesten - Kerk Beernem

Uit de carnavalsvereniging groeide in de jaren 1970-1980 de Beernemse Berenfeesten. Via foto's van toen blikken we terug op het grootse evenement met stoet, volkse optredens en ambachtendemonstraties.

op dinsdag 07 juli 2020
Nieuwsoverzicht