Kleur ne meur

Door met kleurrijke Legoblokjes gaatjes op te vullen in monumenten en muurtjes (die wat in verval zijn) vestigen we de aandacht op dit waardevol erfgoed. Dit fenomeen heet ‘dispatchwork - Fix the world in colors’ en bestaat over de ganse wereld. Voor West-Vlaanderen is het project ‘het schoolmuurtje’ een primeur! Kleur jij ook een meur?

We gingen graag in op het initiatief van Trien Demeyer, die als lid van de Beernemse Erfgoedraad, het project 'Kleur een meur' heeft voorgesteld op 1 juli. Na de korte voorstelling van dit initiatief hebben vele kindjes uit de verschillende Beernemse lagere scholen het oude schoolmuurtje op het gemeenteplein kleur gegeven en op die manier in de kijker gezet.

‘Kleur een meur’ werd dan ook de passende naam van dit project. Trien doet een warme oproep aan alle kinderen om ook andere muurtjes met gaatjes of spleetjes op die manier kleur te geven!

Dat het schoolmuurtje als eerste onder de aandacht kwam is geen toeval. De grootvader van Trien (Gillis Demeyer), die vroeger jarenlang in de gemeenteraad zat, was al strijdvaardig voor het behoud van dit oude schoolmuurtje. Trien zet via ‘kleur een meur’ dit schoolmuurtje opnieuw in de kijker.

op maandag 06 juli 2020
Nieuwsoverzicht