Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Beernem Zomert 'Statiekermis eenmalig aan Paraschol'

Dit jaar vindt Statiekermis (7, 8 en 9 augustus) uitzonderlijk en eenmalig plaats op de parking van O.C. De Kleine Beer. Er zal tijdens dit weekend ook randanimatie zijn op het evenementenplein Paraschol. Café De Zevende Hemel zal er ook activiteiten organiseren. Deze zomer gaat Statiekermis dus éénmalig ‘op stap’ en slaat de brug naar Beernem Dorp: Statiekermis ‘on site’ 2020.

Op 14 februari 2020 besliste het schepencollege, na overleg met het Feestcomité en de foorkramers, om Statiekermis van augustus 2020, omwille van de werken in de stationsomgeving éénmalig te laten doorgaan aan de HMMG-kerk. De foorkramers zouden zich opstellen aan de kerk, en het Feestcomité zou vanop die locatie allerlei activiteiten organiseren in en naast een feesttent.

Toen kwam corona…  

Voor het Feestcomité werd het uiteraard zeer moeilijk, omwille van de corona-veiligheidsmaatregelen, om de jaarlijkse succesvolle massa-events (zoals de rommelmarkt en Beernem Zingt) deze zomer te organiseren. Begrijpelijkerwijs beslisten ze dan ook om deze kermisactiviteiten te annuleren.

Toch willen we proberen om de foorkramers van Statiekermis een flankerend programma aan te bieden, zodat ze ook dit jaar naar Beernem komen en zich niet verleggen naar een andere kermis.

We hopen immers in de toekomst (vanaf 2021) opnieuw een Statiekermis  te kunnen organiseren op het (vernieuwde) stationsplein met de foorkramers, het Feestcomité en de horeca.

op vrijdag 03 juli 2020
Nieuwsoverzicht