Organiseer je een privéfeest? Hou dan rekening met deze regels

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, moet je met een aantal maatregelen rekening houden als je een privéfeest organiseert.

Algemene preventiemaatregelen

Hygiëne

Als je een privéfeest organiseert, moet je de nodige maatregelen voorzien om een goede hygiëne te waarborgen. Voldoende de handen wassen met water en zeep, of ontsmetten met hand alcohol gel, is en blijft een grondregel, en moet dus te allen tijd kunnen voor, tijdens en na de activiteit.

Aan de ingang van het gebouw en aan de ingang van elke zaal moet er ontsmettingsmiddel staan om de handen te ontsmetten.

Huur je een zaal in O.C. De Kleine Beer of de Sinjo, dan wordt de zaal na elke activiteit gepoetst door het poetspersoneel. De harde oppervlakten, deurklinken en het sanitair worden hierbij grondig ontsmet. De huurder van de zaal moet vóór het opruimen van de tafels en stoelen deze eerst ontsmetten. Er worden spuitbussen met ontsmettingsmiddel ter beschikking gesteld van de huurder.

Bij langdurende activiteiten (langer dan 2 uur) is het aangeraden om ook tussendoor deurklinken en sanitair te ontsmetten. In de toiletten van O.C. De Kleine Beer en zaal Sinjo is ontsmetting voorzien, zodat gebruikers deze indien gewenst zelf tussendoor kunnen ontsmetten.

Ziekte

Personen die ziek zijn of de laatste 7 dagen klachten hebben gehad die aan een COVID-infectie doen denken, mogen niet deelnemen. Ook als er in de naaste omgeving (partner, gezin) ziekte of ziektesymptomen zijn (geweest), wordt deelname aan de activiteiten tijdelijk verboden.

Lijst van aanwezigen

Als er achteraf een coronabesmetting gemeld wordt door een aanwezige op het feest, moet de organisator een lijst van de aanwezigen ter beschikking kunnen stellen van de contactopsporingsdienst.

Specifieke maatregelen voor privé-feesten.

Aantal personen

Vanaf 1 oktober mag een onbeperkt aantal personen gezeten recepties en banketten bijwonen wanneer deze worden verzorgd door een professionele catering/traiteur mits naleving van het toepasselijke protocol. Mensen blijven aan hun tafel zitten. Het dragen van een mondmasker is verplicht bij elke verplaatsing (bv. bij het binnenkomen of naar toilet gaan). Registratie van de contactgegevens van 1 iemand per tafel is verplicht.

Sluitingsuur

Om 1 uur ’s nachts moeten alle genodigden het feest verlaten hebben. Hou bij het verlaten van de zaal na 22.00 u rekening met de buren. Maak op straat geen lawaai.

Inrichting zaal

Tafels staan minstens 1,5 meter uit elkaar. Er zijn maximum 10 personen per tafel toegestaan.

Bediening

Het dragen van een mondmasker, een faceshield of ander alternatief in stof is verplicht voor de helpers die rondlopen in de zaal en die helpen in de bar.

Afwas

Glazen, tassen, servieswerk en bestek moeten na ieder gebruik gewassen worden met zeep en gespoeld worden.

De bierglazen enkel spoelen in koud water met een spoelmiddel volstaat niet.

Machinaal afwassen heeft de voorkeur boven met de hand afwassen. Als je met de hand afwast, is het aangeraden om heet water en detergent te gebruiken. Eventueel kan je naspoelen met koud drinkbaar water.Als het niet mogelijk is om met heet water af te wassen, moet je extra aandacht besteden aan volgende punten:

  • het gebruikte afwaswater moet altijd schoon worden gehouden,
  • gebruik altijd voldoende detergent (volgens de aanbevelingen van de producent),
  • laat de glazen voldoende lang weken in het water met detergent,
  • spoel na met drinkbaar water. Gebruik een afwasbak voor het afwassen en een andere afwasbak voor het naspoelen. Laat de glazen goed uitlekken en drogen voor ze opnieuw gebruikt worden. Droog bij voorkeur niet af met een handdoek. Als dit niet te vermijden is, zorg er dan voor dat je zo vaak als nodig een propere handdoek neemt. Was de handdoeken altijd na gebruik. Was je handen met zeep voor je de gewassen glazen aanraakt.
op woensdag 30 september 2020
Nieuwsoverzicht