Werken onthaalpoort Aanwijs gaan van start

Op 29 juni start een aannemer in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) met terreinwerken aan het Aanwijs in Beernem. Het Aanwijs wordt ingericht als de grootste onthaalpoort voor het landschapspark Bulskampveld. Dat is het meest bosrijke gebied van West-Vlaanderen.

Een deeltje van de parking aan het Aanwijs wordt omgevormd tot een onthaalplein. Er blijft parkeerplaats voor 550 voertuigen. Bezoekers zullen in het nieuwe onthaalgebouwtje infoborden en toiletten vinden. Om het plein verkeersvrij te maken, wordt de Heirweg ter hoogte van het Aanwijs permanent afgesloten voor doorgaand verkeer. Er komt een vervangend wegtracé op de terreinen van het Psychiatrisch Centrum St.-Amandus. De fiets- en wandelpaden die aansluiten op de onthaalparking worden herschikt.

Om de werken te kunnen uitvoeren, moeten een aantal bomen gekapt worden. Ze worden dubbel gecompenseerd op een weiland aan de woonwijk Vorsevijvers in Wingene. Deze aanplanting is voorzien in 2022.

De werken starten op 29 juni 2020 en zullen 200 werkdagen in beslag nemen. Er wordt gestart met de aanleg van de nieuwe Heirweg. Ter voorbereiding is Fluvius al bezig met het verplaatsen van de elektriciteitscabine.

De nieuwe in- en uitrit van de onthaalparking zal aansluiten op de Reigerlostraat. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) legt een oversteekplaats voor fietsers, voetgangers en ruiters aan op de gewestweg. Dat gebeurt samen met de aanleg van het ontbrekend stukje fietspad tussen het Aanwijs (Beernem) en de Blauwhuisstraat (Wildenburg). De start van deze werken is voorzien in de tweede helft van 2021.

op maandag 29 juni 2020
Nieuwsoverzicht