Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Beernem verdeelt mondmaskers aan alle inwoners vanaf 6 jaar

Deze week vallen de mondmaskers in de Beernemse brievenbussen. Elke Beernemnaar vanaf zes jaar ontvangt een kwalitatief, herbruikbaar stoffen mondmasker. Een team van medewerkers is nu volop bezig met het verdelen van de mondmaskers en de filters in enveloppen per gezin. Daarna worden ze bedeeld in elke Beernemse brievenbus.

We komen opnieuw meer en meer in contact met elkaar. Afstand houden blijft de norm, maar wanneer dit niet mogelijk is, dan biedt een mondmasker extra bescherming. Daarom voorzien we mondmaskers voor onze inwoners.

We bedelen de mondmaskers samen met de filters die de federale overheid ter beschikking stelt. De begeleidende brief bevat instructies voor een goed gebruik van het mondmasker.

Groepsaankoop mondmaskers via Brugge

Voor de aankoop van de mondmaskers sloot Beernem zich aan bij de groepsaankoop van stad Brugge. Ook de gemeenten Zedelgem en Jabbeke namen deel aan de groepsaankoop. Na een marktonderzoek op het vlak van prijs, kwaliteit en levertermijn bestelde stad Brugge maar liefst 173.000 mondmaskers voor de inwoners van Brugge, Zedelgem, Jabbeke en Beernem.

We willen hiervoor expliciet het bestuur en de medewerkers van stad Brugge bedanken. In tijden van schaarste lopen de levertermijnen al snel op, maar de mondmaskers bereikten ons, zoals afgesproken, in de tweede helft van mei. Door deelname aan de groepsaankoop hebben we de prijs van de mondmaskers bovendien kunnen drukken.

op dinsdag 26 mei 2020
Nieuwsoverzicht