Nieuwsbrief ‘Werken Oostveld, Pluime, Zeldonk’ – update 19 mei 2020

De aannemer werkt verder met respect voor de maatregelen tegen het coronavirus. Hierbij is afstand houden zeer belangrijk. We willen dan ook vragen dat iedereen die langs de werken komt of woont ook deze afstand wil behouden. Via deze nieuwsbrief willen wij je informeren over de volgende stappen. Daarnaast willen we je ook bedanken voor het begrip en geduld tijdens deze ingrijpende werken.

Kruispunt Knesselarestraat-Tinhoutstraat afgesloten

Vanaf maandag 25 mei zal het kruispunt Knesselarestraat-Tinhoutstraat-Schipperstraat voor een viertal dagen afgesloten worden.  

De toplaag asfalt die begin dit jaar op het kruispunt is aangebracht was maar een tijdelijke toplaag. De temperaturen waren toen niet goed om onmiddellijk de definitieve toplaag asfalt aan te kunnen leggen. Agentschap Wegen en Verkeer wil, nu er minder verkeer is, van de gelegenheid gebruik maken om een groter stuk van het kruispunt van een nieuwe toplaag te voorzien. Namelijk vanaf Knesselarestraat 186A tot ongeveer aan huisnummer 189. Als alles vlot verloopt zal de weg op donderdag 28 mei terug open gesteld worden voor alle verkeer.

De Lijn

Deze werken werden met De Lijn besproken. Tijdens de ochtend- en avondspits en op woensdagmiddag zal De Lijn een beperkte doorgang krijgen over de werkzone zodat deze schoolbussen volgens hun huidig schema kunnen rijden. Er is nog geen zekerheid dat bus ook op de andere uren zal kunnen rijden. Hiervoor raden we je aan de website van De Lijn te raadplegen.

Tinhoutstraat

De werken in de Tinhoutstraat lopen verder door. De meeste huisaansluitingen zijn uitgevoerd waardoor de aannemer kan verder werken aan de bovenbouw. De aannemer streeft ernaar om begin juli de volledige straat in een onderlaag asfalt te kunnen krijgen.

Blind Ezelstraat

In de Blind Ezelstraat is er ondertussen voor gezorgd dat de ondergrond draagkrachtiger is. De aannemer is nu bezig met de aanleg van de nieuwe wegenis. De straat zal vermoedelijk tegen midden juni klaar zijn.

Laatste stand van zaken over de werken?

We streven ernaar om de planning zo correct mogelijk te volgen. Maar hou er rekening mee dat de planning van de werken kan wijzigen door onvoorziene (weers)omstandigheden.

Voor een correcte stand van zaken:

Meer info

Heb je vragen over de uitvoering van dit project, dan kan je terecht bij:

  • Het contactcenter van Aquafin op het nummer 03 450 45 45 (elke werkdag tussen 8.00 en 19.00 u) of via contact@aquafin.be.
  • De dienst infrastructuur op het nummer 050 28 90 81 (tussen 8.00 en 16.30 u) of via infrastructuur@beernem.be.
  • Bij noodgevallen kan je buiten de werkuren en in het weekend bellen naar het gratis noodnummer: 0800 16 603.
op dinsdag 19 mei 2020
Nieuwsoverzicht