Vanaf 4 mei: mondmasker verplicht op openbaar vervoer vanaf 12 jaar - mondmasker voor elke Beernemnaar

De federale regering besliste dat de eerste versoepeling vanaf 4 mei kan plaatsvinden. Naast de heropening van de bedrijven en de stoffenwinkels, houdt deze nieuwe fase in de exitstrategie ook in dat iedereen vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker moet dragen op trein, tram en bus. Elke Beernemnaar krijgt twee herbruikbare mondmaskers en twee herbruikbare filters.

De levering van de door Beernem bestelde mondmaskers voor alle inwoners vanaf 6 jaar wordt verwacht half mei, maar een exacte datum is nu nog niet gekend. De federale mondmaskers (voor alle inwoners vanaf 12 jaar) worden wellicht pas in juni verwacht. Vandaar dat de bedeling wellicht in twee fases zal gebeuren. Een bedeling van de Beernemse mondmaskers en de twee federale filters, wellicht rond half mei. En een tweede bedeling van de federale mondmaskers, wellicht in juni.

Zodra de mondmaskers en filters bij ons geleverd worden, staan onze medewerkers klaar om ze te verdelen in pakketjes per gezin. Samen met de mondmaskers, volgens het aantal inwonende gezinsleden, krijg je een brief in de bus met tips over het correct gebruik ervan.

Dragen van een mondmasker

Ook al draag je een mondmasker, toch blijft het belangrijk om zoveel mogelijk thuis te blijven, drukke plaatsen te vermijden, voldoende afstand te houden en veelvuldig je handen te wassen met zeep. Probeer ook zo weinig mogelijk met je handen aan je gezicht of mondmasker te komen.

Het dragen van een mondmasker is voornamelijk bedoeld om anderen niet te besmetten en niet zozeer omgekeerd. Je kan het als een nieuwe vorm van beleefdheid beschouwen, waarbij we zorg kunnen dragen voor elkaar!

Het wordt aanbevolen om een mondmasker te dragen op openbare plaatsen. Het is verplicht op het openbaar vervoer voor gebruikers van 12 jaar en ouder (vanaf 4 mei).

Heb je nog geen mondmasker, dan kan je in afwachting van de Beernemse en federale mondmaskers je neus en mond bedekken met een bandana of sjaal.
Of je kan zelf aan de slag gaan en stoffen mondmaskers maken. Een goede handleiding daarvoor vind je op de website www.maakjemondmasker.be. Doe je mee aan de Nationale Naaiactie, breng dan gerust je familie, vrienden, buren op de hoogte zodat je elkaar kan helpen.

op maandag 04 mei 2020
Nieuwsoverzicht