Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hulp bij invullen belastingaangifte? Dit jaar telefonisch.

Normaal gezien kwamen op dinsdag 26 mei 2 experten van de FOD Financiën naar O.C. De Kleine Beer om onze inwoners te helpen met het invullen van je belastingaangifte. Door de coronacrisis gaat deze zitdag niet door. Wie hulp wil bij het invullen van zijn of haar belastingbrief, kan telefonisch geholpen worden door de FOD Financiën.

Je aangifte via Tax-on-web (MyMinfin): simpel en snel!

Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of je voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in Tax-on-web (MyMinfin) vanaf begin mei.

Hoe krijg je toegang tot je aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte? Ga naar MyMinfin en meld je aan met itsme®, of met je e-ID, de pincode en een kaartlezer (pincode vergeten of verloren?).

Krijg je een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Als je gegevens juist en volledig zijn, moet je niets doen. Je zal automatisch je aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.

Zijn je gegevens onjuist of onvolledig, dan moet je ze corrigeren, hetzij in Tax-on-web (via MyMinfin), hetzij via het papieren antwoordformulier.

Meer informatie? Hulp nodig?

Vind het antwoord op je vraag

Laat je aangifte invullen door de experten van de FOD Financiën

  • Bel naar het nummer dat op de envelop van je aangifte staat zodra je die ontvangt.
  • Je krijgt een afspraak om je aangifte te laten invullen per telefoon.
  • Na het invullen per telefoon, ontvang je per post een document met de meegedeelde gegevens. Je moet dat document ondertekenen en terugsturen. Je zal de indiening van je aangifte ook kunnen afronden via Tax-on-web (MyMinfin).

Wie zich al ingeschreven had voor de zitdag, wordt automatisch opgebeld door een deskundige van de FOD Fincanciën.

Ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid.

Activeer je eBox op doemaardigitaal.be! Je krijgt dan een melding (bv. een e-mail) zodra er een nieuw document beschikbaar is.

op dinsdag 21 april 2020
Nieuwsoverzicht