naar inhoud

Corona – Samen sterk!

Ondertussen leven we al enkele weken in heel bijzondere omstandigheden. Het coronavirus woedt volop. Om de verdere verspreiding zoveel mogelijk af te remmen, worden op federaal vlak nooit geziene maatregelen genomen.

Je kan de maatregelen nalezen op  de website www.info-coronavirus.be. We rekenen op ieders gezond verstand om deze maatregelen strikt na te leven. Enkel dan kunnen we het virus tegenhouden!

Vragen? Info?

Op www.beernem.be/corona hebben we alle nuttige info voor de Beernemnaars gebundeld. Je vindt er ook een overzicht van de meest gestelde vragen, met de antwoorden. Vooraleer het infonummer te contacteren, is het raadzaam om eerst deze FAQ's na te lezen.

Er is een gratis infonummer - 0800 14  689 - waar je terecht kan met al je vragen over corona. Ook Beernem heeft een infonummer voor vragen over corona: 050 28 90 78. Via e-mail kan je terecht op corona@beernem.be.

Voor al je vragen van sociale aard (zorgnoden, hulpverlening, maaltijden, boodschappen ...) kan je het Sociaal Huis tijdens de kantooruren bereiken op 050 78 82 40. Buiten de kantooruren kan je terecht op 0497 82 89 35. Mailen kan naar sociaalhuis@beernem.be. Ken je iemand die hulp kan gebruiken? Geef dan zeker een seintje.

Zelfstandigen en ondernemers die vragen hebben over het al dan niet verder uitoefenen van hun activiteiten, kunnen best de website van hun vakvereniging of die van Unizo bekijken. Ook www.vlaio.be heeft een contactpunt voor bedrijven met vragen over corona.

Gemeentelijke en sociale dienstverlening

De crisiscel van Beernem komt dagelijks bijeen en monitort en evalueert de situatie continu. Het bestuur en de medewerkers luisteren naar de vele vragen en bekommernissen van onze burgers, de zorgsector en de ondernemers. We geven een antwoord op hun vragen en waar mogelijk bieden we een oplossing.

Ook binnen het bestuur hebben we maatregelen genomen om aan de ene kant de nodige dienstverlening te blijven garanderen en aan de andere kant onze medewerkers te beschermen.

Tot en met 30 april beperken we de gemeentelijke dienstverlening tot het strikt noodzakelijke. Vragen over je dossier kan je uiteraard telefonisch of per e-mail stellen. Of maak gebruik van het e-loket op www.beernem.be/e-loket. Is toch een bezoek aan het gemeentehuis of het Sociaal Huis vereist, dan kan dit enkel na telefonische afspraak (050 28 91 20 resp. 050 78 82 40).

Het Sociaal Huis is volop bezig met het in kaart brengen en hulp bieden aan de inwoners die het nodig hebben.

Alle gemeentelijke accommodaties gaan dicht tot en met 30 april. Ook alle gemeentelijke activiteiten tot en met 30 april worden afgelast of uitgesteld.

Wat moet je doen als je je ziek voelt?

Ben je ziek, blijf dan thuis om verdere besmetting te voorkomen. Ga ook NIET naar de consultatie van je huisarts. Bel naar je huisarts of de dokter van wacht (bellen naar 1733).

Zorg voor jezelf, maar ook voor elkaar

Zorg goed voor jezelf, maar ook voor elkaar. Sta eens stil bij senioren en zieken. Bel hen op voor een babbel, informeer of ze wat hulp kunnen gebruiken. Misschien kan je hen helpen met boodschappen?

In het kader daarvan hebben we het vrijwilligersplatform ‘Beernem helpt’ opgestart. Wil je als vrijwilliger mensen helpen, dan kan je je registreren op www.beernem.be/beernemhelpt.

Samen sterk!

Dank aan al wie zich inzet in de strijd tegen het coronavirus.

op zondag 22 maart 2020
Nieuwsoverzicht