Corona – Samen sterk!

Ondertussen leven we al enkele weken in heel bijzondere omstandigheden. Het coronavirus woedt volop. Om de verdere verspreiding zoveel mogelijk af te remmen, worden op federaal vlak nooit geziene maatregelen genomen.

Je kan de maatregelen nalezen op  de website www.info-coronavirus.be. We rekenen op ieders gezond verstand om deze maatregelen strikt na te leven. Enkel dan kunnen we het virus tegenhouden!

Vragen? Info?

Op www.beernem.be/corona hebben we alle nuttige info voor de Beernemnaars gebundeld. Je vindt er ook een overzicht van de meest gestelde vragen, met de antwoorden. Vooraleer het infonummer te contacteren, is het raadzaam om eerst deze FAQ's na te lezen.

Er is een gratis infonummer - 0800 14  689 - waar je terecht kan met al je vragen over corona. Ook Beernem heeft een infonummer voor vragen over corona: 050 28 90 78. Via e-mail kan je terecht op corona@beernem.be.

Voor al je vragen van sociale aard (zorgnoden, hulpverlening, maaltijden, boodschappen ...) kan je het Sociaal Huis tijdens de kantooruren bereiken op 050 78 82 40. Buiten de kantooruren kan je terecht op 0497 82 89 35. Mailen kan naar sociaalhuis@beernem.be. Ken je iemand die hulp kan gebruiken? Geef dan zeker een seintje.

Zelfstandigen en ondernemers die vragen hebben over het al dan niet verder uitoefenen van hun activiteiten, kunnen best de website van hun vakvereniging of die van Unizo bekijken. Ook www.vlaio.be heeft een contactpunt voor bedrijven met vragen over corona.

Wat moet je doen als je je ziek voelt?

Ben je ziek, blijf dan thuis om verdere besmetting te voorkomen. Ga ook NIET naar de consultatie van je huisarts. Bel naar je huisarts of de dokter van wacht (bellen naar 1733).

Zorg voor jezelf, maar ook voor elkaar

Zorg goed voor jezelf, maar ook voor elkaar. Sta eens stil bij senioren en zieken. Bel hen op voor een babbel, informeer of ze wat hulp kunnen gebruiken. Misschien kan je hen helpen met boodschappen?

In het kader daarvan hebben we het vrijwilligersplatform ‘Beernem helpt’ opgestart. Wil je als vrijwilliger mensen helpen, dan kan je je registreren op www.beernem.be/beernemhelpt.

Samen sterk!

Dank aan al wie zich inzet in de strijd tegen het coronavirus.

op zondag 22 maart 2020
Nieuwsoverzicht