Meest gestelde vragen over Coronavirus - FAQ's update 25 mei

We krijgen heel wat vragen binnen over het Coronavirus. Ook over onze dienstverlening. Hier vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Vooraleer het infonummer te contacteren of te mailen naar corona@beernem.be, is het raadzaam om eerst FAQ's na te lezen. Wie weet, vind je hier al een antwoord op je vragen. De lijst wordt af en toe aangepast.

Wat is het Infonummer voor vragen over corona?

Op de website www.info-coronavirus.be vind je heel wat informatie over het coronavirus. Je vindt er ook het gratis info-nummer 0800 14  689 waar je terecht kan met al je vragen over corona.

Ook de gemeente Beernem heeft infonummer voor vragen over corona: 050 28 90 78. Via e-mail kan je terecht op corona@beernem.be.

Ik heb een sociale nood en ik wil het Sociaal Huis bereiken. Waar kan ik terecht?

Voor al je vragen van sociale aard (zorgnoden, hulpverlening, maaltijden, om medicatie gaan, boodschappen..) kan je het Sociaal Huis tijdens de kantooruren bereiken op 050 78 82 40. Buiten de kantooruren kan je terecht op 0497 82 89 35. Mailen kan via sociaalhuis@beernem.be.

Heb je eerder nood aan een babbel? Dan kan je elke werkdag tussen 14.00 en 16.00 u terecht op het nummer 050 28 90 84 voor een gesprek. Ben je 80-plusser en heb je in een eerder telefoontje aangegeven dat je graag nog eens opgebeld wordt, dan zal een vrijwilliger telefonisch contact met je opnemen.

Wat is de algemene maatregel om corona te bestrijden?

De algemene maatregel is: 'Blijf maximaal thuis om externe contacten te beperken.'

WAT IS SOCIAL DISTANCING?

In alle omstandigheden moet je rekening houden met de sociale distancing. Maar wat betekent dit nu precies? Dat houdt in dat je minimum 1.5 meter tussen personen moet houden. Dit geldt niet enkel in winkels, maar in ALLE omstandigheden waar je anderen zou tegen komen. Dit is van het grootste belang om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan.

Het dragen van een stoffen mondmasker wordt aangeraden (niet verplicht) in alle situaties waar niet voldoende afstand bewaard kan worden (zoals bv. in de supermarkt).

Wat moet je doen als je je ziek voelt? Medicatie nodig?

Alle patiënten met enige vorm van acute luchtweginfecties moeten sowieso THUISBLIJVEN om verdere besmetting te voorkomen. Dit is dus iedereen die niest, hoest, koorts maakt of verkouden is. Ga ook NIET naar de consultatie van je huisarts. Bel naar je huisarts of de dokter van wacht (bellen naar 1733). Die zal na telefonische consultatie oordelen of je je moet aanmelden aan het triagepunt van de Huisartsenwachtpost Meetjesland. Die bevindt zich op de site van AZ Alma. Er is ook een triagepunt in Knesselare, in sporthal Flabbaert, Prinsengoeddreef 33.

Heb je medicatie nodig, ga dan niet zelf naar de apotheek als je ziek bent. Vraag na bij je apotheek of die aan huis levert. Zo niet, informeer eens in je dichte kring wie voor jou naar de apotheek kan. Heb je niemand om op terug te vallen, dan kan je contact opnemen met het Sociaal Huis op 050 78 82 40. Het Sociaal Huis zal dan bekijken hoe ze je kunnen helpen.

Voorziet de gemeente mondmaskers?

We voorzien voor elke Beernemnaar vanaf zes jaar een mondmasker. We hebben deze bestelling geplaatst via het raamcontract van Brugge. Daarnaast zorgt de federale overheid ook voor een mondmasker en twee filters voor elke inwoner vanaf 12 jaar.

De mondmaskers die we voor de Beernemse inwoners besteld hebben, zouden in de tweede helft van mei geleverd worden. De federale filters zouden ook in de tweede helft van mei beschikbaar zijn. Daarom willen we graag deze mondmaskers samen met de filters bedelen in de Beernemse brievenbussen.

Zodra de mondmaskers en de filters beschikbaar zijn, staan onze medewerkers klaar om ze te verdelen in pakketjes per gezin en te bedelen in elke brievenbus. Volgens de timing waarover we nu beschikken, zou dit gebeuren in de eerste week van juni.

Ook de federale overheid voorziet een mondmasker voor elke inwoner vanaf 12 jaar. Deze zouden wellicht pas in juni beschikbaar zijn. Het is nog niet duidelijk hoe de bedeling van de federale mondmaskers zal gebeuren, en of we als gemeente moeten instaan voor de bedeling ervan. Als we als gemeente moeten zorgen voor de bedeling geldt ook hier dat, zodra de mondmaskers beschikbaar zijn, ze zo snel mogelijk bij de Beernemnaars terecht komen.

Ik heb mondmaskers nodig omdat ik een zorgberoep uitoefen. Via welke weg kan ik aan mondmaskers geraken?

Alle hulpvragers (zorgberoepen) worden gevraagd om rechtstreeks hun noden door te geven via dit webformulier: https://apps.digital.belgium.be/forms/show_/covid/request/latest?lng=nl

Als gemeente zullen we moeten instaan voor het ophalen van het beschermingsmateriaal in het provinciaal depot. Daarna kan dit door de zorgverleners opgehaald worden ofwel bedelen we die zelf onder de zorgverleners. Het beschermingsmateriaal wordt in elk geval verdeeld volgens de opgelegde verdeelsleutel. Zodra we meer concrete info hebben over plaats en tijdstip, brengen we de zorggroep in kwestie op de hoogte.

Algemeen

Blijven het gemeentehuis en het Sociaal Huis open?

Vanaf maandag 11 mei kan je opnieuw terecht bij de gemeentelijke diensten en het Sociaal Huis, ook voor niet-dringende zaken. Om jezelf en de medewerkers zoveel mogelijk te beschermen, vragen we wel om volgende zaken te respecteren:

 • Kom enkel na telefonische afspraak via 050 28 91 20 (gemeentehuis) of 050 78 82 40 (Sociaal Huis)
 • Kom op tijd
 • Gebruik de handgel die voor je zal klaarstaan bij het binnenkomen
 • Respecteer altijd voldoende afstand tot anderen
 • Blijf thuis als je je ziek voelt
Uiteraard kan je ook nog altijd telefonisch of via e-mail bij ons terecht. Of je kan gebruik maken van het e-loket op www.beernem.be/e-loket.

Vanaf dinsdag 12 mei kan je opnieuw elke dinsdagnamiddag bij De Woonwinkel terecht, maar enkel na afspraak. Bel 050 25 01 38 voor een afspraak. De Woonwinkel bevindt zich tijdelijk in de neogotische zaal op de eerste verdieping van het gemeentehuis.

Kan ik naar het recyclagepark?

Het recyclagepark is opnieuw open volgens de gebruikelijke openingstijden, namelijk van woensdag tot en met zaterdag, telkens van 9.00 tot 11.45 u en van 13.00 tot 16.45 u.

Let wel: er zullen extra veiligheidsmaatregelen gelden. Klik hier om te bekijken wat de richtlijnen zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan..

Gaat de huis-aan-huis ophaling van IVBO door?

De huis-aan-huis ophaling door IVBO is altijd blijven doorgaan. Zet dus op de afgesproken tijdstippen je restafval, PMD en karton en groenafval buiten. Zo hoef je minder naar het recyclagepark.

Gaat de inzameling van KGA door?

De KGA-ophaling die voorzien is op 16 mei aan sporthal Den Akker zal doorgaan op het recyclagepark tussen 10.00 en 11.45 u en tussen 13.00 en 15.30 u. Op het recyclagepark kan de social distancing gewaarborgd worden.

Blijven de vrijetijdsgebouwen open?

Nee, O.C. De Kleine Beer, de sportparken, De Boest (behalve voor bloeddonatie), de jeugdlokalen, Het Schepenhuys, zaal Sinjo, Kleuterweelde, jeugdhuis The Nooddle, Bargezaal, zwembad … sluiten de deuren, alvast tot en met 30 juni.  Dat betekent ook dat alle verhuringen van gemeentelijke zalen tot en met 30 juni geannuleerd worden. De gebruikers zijn op de hoogte gebracht.

Let op: op dinsdag 2 juni opent de bibliotheek in Beernem opnieuw haar deuren. Klik hier voor alle info hierover.

De vrijetijdsdiensten (Cultuurdienst, Sportdienst, Jeugddienst, dienst Kinderopvang, Huis van het Kind) zijn opnieuw bereikbaar, ook voor niet-dringende zaken. Wel op voorhand een afspraak maken.

Gaan de geplande gemeentelijke activiteiten door?

Nee, in Beernem zijn alle gemeentelijke activiteiten geannuleerd tot en met 30 juni. Sommige activiteiten worden uitgesteld naar een latere datum, andere activiteiten zijn jammer genoeg afgeschaft.

Gaat de gemeenteraad en OCMW-raad door?

De gemeenteraad/OCMW-raad van donderdag 26 maart is niet doorgegaan. De gemeenteraad/OCMW-raad van donderdag 23 april en de gemeenteraad van 14 mei zijn via video conference doorgegaan. Je kan de gemeenteraad beluisteren via onze gemeentelijke website en het gemeentelijk Youtube-kanaal.

Sport

Kan ik opnieuw (samen) sporten?

Buitensporten zoals tennis, vissen, kajak, ... kunnen opnieuw in gezinsverband of met maximaal twee - steeds dezelfde - personen buiten het gezin, maar er mag geen fysiek contact zijn. Je mag opnieuw de auto nemen om naar een sportactiviteit te gaan.

Je mag geen gebruik maken van sportaccommodatie zoals kleedkamers en douches. Binnensporten blijven voorlopig verboden.

Je mag opnieuw buiten trainen in clubverband op voorwaarde dat de activiteiten geen fysieke contacten impliceren, met een groep van maximum 20 personen, en steeds in aanwezigheid van een trainer of een meerderjarige toezichter en met respect van een afstand van 1,5 m tussen elke persoon.

Kan ik gebruik maken van de atletiekpiste en cyclocrossparcours?

De atletiekpiste en cyclocrossparcours zijn vrij toegankelijk. Hou wel rekening met voldoende sociale afstand bij het lopen / fietsen. In groep(jes) afspreken om samen te sporten is niet toegelaten. Je mag wel met twee - steeds dezelfde - vrienden afspreken om samen te sporten, mits het houden van voldoende afstand. Er is geen toegang tot sporthal Drogenbrood.

Mag ik nog gaan vissen?

Je mag opnieuw vissen. Je mag vissen met twee - steeds dezelfde - vrienden, maar let op: bewaar voldoende afstand (minstens 1,5 m).

Kan ik nog een ritje doen op het paard?

Ritten te paard, enkel met het oog op het welzijn van het dier, en met een maximum van drie ruiters, zijn opnieuw toegelaten. Hou wel rekening met de social distancing.

Het zwembad is gesloten sinds zaterdag 14 maart. Wordt mijn zwembadabonnement verlengd?

Wie een abonnement heeft, wordt via e-mail op de hoogte gebracht.

Ik heb een reservatie in een sportgebouw of in het zwembad. Moet ik die annuleren?

Nee, de Sportdienst annuleert momenteel zelf alle boekingen tot en met 30 juni. Wil je de activiteit verplaatsen naar een latere datum, dan kan je online de zaal reserveren of een mailtje sturen naar sport@beernem.be. Hou er wel rekening mee dat de maatregelen verlengd kunnen worden.

Bib

Ik ben door mijn voorraad boeken. Is er geen enkele manier om aan nieuw materiaal te geraken?

Het lezen van boeken is inderdaad een ideaal tijdverdrijf tijdens deze corona crisis. Voor wie nood heeft aan (vers) lees-, luister-, en kijkvoer in tijden van corona organiseert de bibliotheek tijdelijk een afhaalservice voor pakketten in de bib van Beernem. Klik hier voor meer info over de afhaalbib - 'Boek een boek' en om een bestelling te plaatsen.

Op dinsdag 2 juni opent de bibliotheek in Beernem opnieuw haar deuren. Klik hier voor alle info hierover.

De vervaldatum van de boeken die ik ontleende in de bib zijn bijna overschreden. Wat nu?

De bibliotheken zijn gesloten. Alle uitleningen worden automatisch verlengd. Je kan dus geen boete oplopen zolang de bib gesloten is. Tijdens je dagelijkse wandeling of fietstochtje kan je langs de bib van Beernem passeren om de boeken in de inleverbus te deponeren.

Kinderopvang en scholen

Wanneer heropenen de scholen?

De scholen blijven dicht tot en met 14 mei. Op vrijdag 15 mei mogen de scholen opnieuw opengaan, op een veilig manier. De scholen informeren de ouders hierover.

Hoe zit het met de opvang van kinderen?

De scholen voorzien in opvang voor kinderen waarvan de ouders werken.

Alle locaties van de buitenschoolse kinderopvang 't Knipoogje zijn open om kinderen voor en na schooltijd op te vangen. Om de nodige voorzorgsmaatregelen te garanderen, vragen we om vooraf je kinderen in te schrijven via het e-loket. De ouders krijgen hiervoor een e-mail.

Zieke kinderen kunnen sowieso niet naar de opvang.

Openbaar domein

Blijft het provinciedomein Bulskampveld open?

Beperkte verplaatsingen met de wagen zijn mogelijk om zich te verplaatsen voor een fysieke activiteit in de buitenlucht. Dit betekent dat bezoekers ook weer met de auto naar het provinciedomein mogen komen om er te wandelen of te joggen. Om die reden worden de parkings van provinciedomein Bulskampveld opnieuw opengesteld.

Respecteer in elk geval de regels van social distancing en blijf op de voorziene wandel- en fietspaden. De speelterreinen, het publiek sanitair en het bezoekerscentrum blijven gesloten.

Kan ik met de kinderen naar een speelpleintje?

Nee, spelen op de speelpleintjes is momenteel niet meer toegelaten. Deze maatregel is genomen om te vermijden dat er teveel mensen bijeen zouden zijn.

Er wordt mooi weer voorspeld. Kan ik picknicken langs het kanaal of in het bos?

Nee, een picknick is niet toegestaan. Ook als dit enkel met je eigen gezinsleden is, mag dit niet. Je moet dus wachten tot na de corona crisis om te picknicken op openbaar domein ofwel een picknick in eigen tuin organiseren ;-)

Burger

Ik zou liever niet naar het gemeentehuis komen, maar ik heb wel een attest nodig. Kan ik online mijn attest verkrijgen?

Je kan attesten of uittreksels aanvragen via het e-loket: www.beernem.be/e-loket. We sturen het daarna op per post.

Je kan via de online toepassing ‘Mijn Dossier’ ook een aantal attesten opvragen. Dit kan via https://mijndossier.rrn.fgov.be. Zorg ervoor dat je eID in de kaartlezer zit op het moment dat je naar de website surft. Na het ingeven van je pincode, ontvang je het attest onmiddellijk en kan je het opslaan op je pc, tablet,…

Welke attesten kan je opvragen via 'Mijn Dossier'?

 • Attest van hoofdverblijfplaats
 • Attest van hoofdverblijfplaats met historiek
 • Attest van leven
 • Attest van Belgische nationaliteit
 • Attest van gezinssamenstelling
 • Attest van wettelijke samenwoning
 • Attest van wijze van teraardebestelling en/of rituelen
 • Attest van verblijfplaats met het oog op een huwelijk
 • Attest van het kiesregister
 • Uittreksel uit het bevolkings- of vreemdelingenregister

Wij trouwen binnenkort. Kan ons huwelijk doorgaan?

Burgerlijke huwelijken kunnen voltrokken worden. In onze neogotische zaal, waar het huwelijk voltrokken wordt, is er plaats voor 16 mensen, naast het het koppel, de getuigen, de burgemeester en een medewerker van de dienst Burgerzaken.

Kan ik nog naar de autokeuring?

Keuringsactiviteiten zijn enkel mogelijk op afspraak en onder strikte toepassing van de nodige beschermingsmaatregelen.

Sinds 4 mei kunnen ook de periodieke keuringen van personenauto’s, kampeerwagens en lichte bedrijfsvoertuigen veilig en gespreid opstarten in de keuringscentra. De geldigheid van de keuringsbewijzen werd verlengd tot en met 4 november om de nodige inhaalbeweging vlot te laten verlopen. Eigenaars ontvangen hiervoor een nieuwe uitnodiging om hun voertuig in een voorgestelde periode te laten keuren. Er is dus geen haast om je voertuig meteen te laten keuren. Wacht op instructies via een nieuwe uitnodiging en hou je aan de veiligheidsmaatregelen.

Voor bijkomende informatie wordt verwezen naar de erkende ondernemingen:

Kan ik nog bloed geven?

Ja, bloedinzamelingen blijven doorgaan, mits inachtneming van de social distancing en de hygiënische maatregelen. Personen die ziek zijn, moeten zoals altijd uitgesloten worden. Bloed geven is en blijft noodzakelijk en moet worden gestimuleerd maar weliswaar is het van belang dat de donor zich bewust blijft van de eigen gezondheidstoestand.

Mag ik naar het buitenland op reis?

Elke niet-essentiële reis naar het buitenland is verboden. Er zijn controles aan de grenzen.

Ik werk over de grens met Nederland, kan ik nog gaan werken?

Ja, maar je moet een werkgeversverklaring kunnen voorleggen:

 • Grensarbeiders die niet in een vitale sector werken of een cruciaal beroep vervullen, moeten met een werkgeversverklaring aantonen dat zij voor hun werk de grens oversteken.
 • Grensarbeiders die wel in een vitale sector werken of een cruciaal beroep vervullen, kunnen een speciaal vignet gebruiken. Dit vignet dient om te voorkomen dat grensarbeiders in vitale sectoren en met cruciale beroepen worden opgehouden bij de grens(controle) en kan enkel door hen worden gebruikt.

Alle info over de werkgeversverklaring en het vignet vind je op https://crisiscentrum.be/nl/news/grensarbeiders-vitale-sectoren-en-met-cruciaal-beroep-kunnen-sneller-de-grens-met-nederland 

Zorg en welzijn van mens en dier

Ik voel me alleen. Waar kan ik terecht?

Heb je nood aan een babbel? Dan kan je elke werkdag tussen 14.00 en 16.00 u terecht op het nummer 050 28 90 84 voor een gesprek.

Ben je 80-plusser en heb je in een eerder telefoontje aangegeven dat je graag nog eens opgebeld wordt, dan zal een vrijwilliger telefonisch contact met je opnemen.

Ben je alleenstaand en kan je je zelf niet verplaatsen, dan mag je bezoek ontvangen van één en dezelfde persoon op voorwaarde dat die persoon de laatste twee weken geen symptomen heeft gehad.

Ik weet het even niet meer. Kan ik ergens terecht met mijn gevoelens?

Als het je allemaal even te veel wordt, kan je best praten met een zorgverlener. Hij of zij zal je doorverwijzen naar psychologische of medische ondersteuning.

Hieronder vind je ook een lijst van telefoonnummers waar je terecht kan:

Verzorg jezelf en hou vol!

Ik doe boodschappen voor iemand die daar zelf niet meer toe in staat is. Kan ik dat nog blijven doen?

Je kan dit blijven doen. Hulp aan hulpbehoevende personen is toegelaten. Let er wel op dat je ten allen tijde de afstandsregels respecteert.

Ik sta in voor de zorg van een persoon. Kan ik nog blijven langs gaan om de verzorging op mij te nemen? Verse kleren brengen, eten brengen, naar de specialist voeren ...

Hulp aan hulpbehoevende personen is toegelaten, dus ja, ook in coronatijden, kan dit nog altijd. Let er wel op dat je ten allen tijde de afstandsregels respecteert.

Ik sta in voor de verzorging van een paard. Kan ik nog langs gaan om de stal uit te mesten en eten te geven?

Je kan je verplaatsen om het welzijn van je paard te garanderen: het stalonderhoud of dierengeneeskundige zorg.

Blijft het consultatiebureau Kind en Gezin open?

Het is van cruciaal belang dat kinderen tijdig gevaccineerd en opgevolgd worden. Daarom blijft het consultatiebureau open om kinderen te kunnen blijven vaccineren.

Cultuur

Ik heb een reservatie in O.C. De Kleine Beer. Moet ik die annuleren?

Nee, de Cultuurdienst annuleert momenteel zelf alle boekingen tot en met 30 juni. Wil je de activiteit verplaatsen naar een latere datum, dan kan je online de zaal reserveren. Hou er wel rekening mee dat de maatregelen verlengd kunnen worden.

Ik heb een ticket voor een voorstelling in O.C. De Kleine Beer. Gaan de voorstellingen door?

Alle gemeentelijke accommodaties gaan dicht. Dat betekent dat ook O.C. De Kleine Beer de deuren sluiten. En dit tot en met 30 juni. Voorstellingen worden indien mogelijk verplaatst. Heb je al een ticket gekocht, dan wordt je via e-mail op de hoogte gebracht van de nieuwe datum of mogelijkheid tot terugbetaling ticket.

Sociaal

Kan de eerste communie of het vormsel van mijn kind doorgaan?

Bisschop Lode Aerts laat weten, dat ten gevolge van de coronacrisis, de geplande eerste communies en vormsels helaas niet kunnen doorgaan. Ze schuiven op naar volgend schooljaar.

Veiligheid

Blijft het politieloket in Beernem open?

Het politieloket in Beernem is gaat opnieuw open op maandag 18 mei. Op zaterdag voormiddag kan je terecht in het zonaal onthaal in Oostkamp, nl. het politieloket in OostCampus, Siemenslaan.

Voor fietsdiefstal, beschadigen ... kan je digitaal aangifte doen via https://www.politie.be/5447/contact/online-aangiften.

Heb je de politie niet dringend nodig, kan je online een afspraak maken via https://www.politie.be/…/hoe-online-een-afspraak-maken-bij-….

Omgeving

De Vlaamse Regering heeft op 24 maart 2020 maatregelen genomen rond de omgevingsvergunningsprocedures. Kort samengevat:

 • de lopende openbare onderzoeken worden opgeschort op 24 maart en verder gezet op 24 april
 • nog niet gestarte openbare onderzoeken worden pas gestart na 24 april
 • de beslissingstermijn in de vereenvoudigde procedure wordt met 30 dagen verlengd (van 60 naar 90 dagen)
 • de beslissingstermijn in de gewone procedure wordt met 60 dagen verlengd (van 105 of 120 dagen naar 165 of 180 dagen)
 • de beslissingstermijn in beroep wordt verlengd met 60 dagen
 • de periode waarbinnen beroep kan worden ingesteld wordt ook met 30 dagen verlengd, van 30 naar 60. Dit betekent ook dat de uitvoering van een door de gemeente afgegeven vergunning pas kan starten na 65 dagen (35 + 30).

Economie en horeca

Bij wie kan ik allemaal terecht voor een afhaalmaaltijd?

Heel wat horecazaken die moeten sluiten, zochten oplossingen om hun klanten te blijven bedienen door middel van levering aan huis of afhaalmaaltijden. We hebben het voor jou opgelijst waar je afhaalmaaltijden kan bestellen. Klik hier voor het overzicht.

Wil je als ondernemer toegevoegd worden aan deze lijst, klik dan hier om je in te schrijven.

Ik heb een frietkot. Moet ik ook sluiten?

Er mag niet ter plaatse geconsumeerd worden. Afhalingen en aan-huis-leveringen blijven wel mogelijk. Klanten moeten bij afhalingen voldoende sociale afstand houden. Dezelfde regel geldt ook voor broodjeszaken en kebabzaken. Ook restaurants mogen de komende weken een afhaal- of leverservice organiseren op bestelling.

Kan ik mijn kapsalon openhouden?

Kapsalons, schoonheidsinstituten, pedicure, manicure, tattooshops mogen opnieuw hun deuren openen mits deze zaken de noodzakelijke maatregelen in acht nemen. Zo mogen ze enkel werken op afspraak, wachtruimte en toilet mag niet gebruikt worden door de klant, klanten vanaf 12 jaar moeten hun neus en mond bedekken behalve tijdens de behandeling van het gelaat.

Blijft de wekelijkse markt op vrijdag doorgaan?

De wekelijkse markt gaat opnieuw door. We voeren een eenrichtingsverkeer om zoveel mogelijk de social distancing te garanderen en we voorzien handgel.

Waar vind ik de steunmaatregelen voor ondernemers?

Voor de meeste zelfstandigen en ondernemers zijn het momenteel moeilijke tijden. Sommigen zijn genoodzaakt om te sluiten, andere mogen werken, maar zien hun omzet zienderogen dalen … Om zelfstandigen en ondernemingen te ondersteunen en om te voorkomen dat ze in zware financiële problemen komen door deze coronacrisis zijn er heel wat steunmaatregelen uitgewerkt.

Je vindt een volledig overzicht van de steunmaatregelen, met alle voorwaarden, op de website van VLAIO (VLaams Agentschap Innoveren en Ondernemen): www.vlaio.be. Klik er op 'Check hier corona info voor bedrijven...' in het blauwe kader.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer rijdt terug op volle kracht. Let op: neem enkel de bus, trein...

 • als je geen eigen vervoer hebt,
 • bij voorkeur buiten de spitsuren, én
 • met mondmasker/sjaal/bandana op (vanaf 12 jaar)
op maandag 25 mei 2020
Nieuwsoverzicht