Winnaars Cultuurprijzen 2019

In januari zijn in O.C. De Kleine Beer de Cultuurprijzen uitgereikt binnen het thema ‘Theater en Literatuur’. Improvisatietheater Bies, met talent van eigen bodem, zorgden voor grappige tussendoortjes. Ook de weetjes over het West-Vlaamse dialect door presentator Geert Gruyaert werden zeer gesmaakt. De winnaars van de Cultuurprijzen zijn Marc Verachtert, Ivan Claeys en Wonnebronne.

Mensen overtuigen om hun manier van denken en doen te veranderen met zijn woorden, zinnen en teksten over de natuur. Daarvoor moet je een woordkunstenaar zijn, en dat is Marc Verachtert. De manier waarop hij het woord gebruikt om mensen mee te enthousiasmeren, overtuigde de vakjury om hem met het Beerlanderke te belonen. 

De beeldtaal en de diversiteit van de strips en projecten van Ivan Claeys maakten van hem de publiekslieveling. Hij slaagt erin om niet alleen jonge lezers, maar ook volwassenen mee te nemen in zijn verbeelding. Hij creëert verhalen met een stevige plot en ‘vertaalt’ deze naar een scenario voor de tekenaar van het stripverhaal. Zo verbindt hij woord en beeld.

Wonnebronne mocht de carrièreprijs  in ontvangst nemen.  De toneelvereniging brengt al 40 jaar theater dicht bij de mensen. In 2019 vierden ze die verjaardag met een prachtige overzichtstentoonstelling in Het Schepenhuys. Heel wat lokale acteurs hebben bij Wonnebronne hun talenten ten volle kunnen ontplooien. Met hun jongerenwerking Jacta geven ze ook de jeugd een kans om te schitteren in eigen gemeente. Op naar de volgende 40 jaar!

Meer info

Bij de Cultuurdienst, cultuurdienst@beernem.be, 050 79 99 00

op woensdag 05 februari 2020
Nieuwsoverzicht