naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Meerjarenplan 2020 – 2025 - Ronde van Beernem

Het meerjarenplan 2020 – 2025 bevat de beleidskeuzes van het bestuur voor de komende jaren. Beernem 2.0 staat voor bruisend en ondernemend, ecologisch en gezond, sociaal en zorgzaam en burgerparticipatie. Wellicht ben je benieuwd welke beleidskeuzes het bestuur gemaakt heeft? Wel, het bestuur komt naar je toe om het meerjarenplan toe te lichten.

Ronde van Beernem

Benieuwd wat we voor Beernem in petto hebben de komende jaren? En meer specifiek voor de buurt waar je woont?

Kom dan zeker langs tijdens onze ‘Ronde van Beernem’. We starten onze ronde in Oostveld. Eindigen doen we in Sint-Joris. Tussendoor stoppen we in Beernem en Oedelem.

  • maandag 13 januari om 19.30 u in parochiezaal Oostveld
  • maandag 20 januari om 19.30 u in O.C. De Kleine Beer
  • dinsdag 28 januari om 19.30 u in Het Schepenhuys
  • maandag 3 februari om 19.30 u in zaal Sinjo

Graag inschrijven via www.beernem.be/rondevanbeernem of via 050 28 91 20.

We verwelkomen je graag!

Meerjarenplan 2020-2025 lezen

Klik hier om het Meerjarenplan 2020-2025 te lezen.

Traject opmaak meerjarenplan

We hebben onze inwoners betrokken bij de opmaak van het meerjarenplan door middel van een participatietraject onder begeleiding van !DROPS.

Via een oproep zijn we op zoek gegaan naar inwoners met beregoede ideeën voor de toekomst van Beernem. Zo kwamen we uit op 13 inwoners die zich vijf woensdagavonden vrij wilden maken om na te denken over de toekomst van Beernem. Tijdens de eerste vier sessies creëerden ze verschillende, haalbare ideeën. Vervolgens werkten ze de beste ideeën uit en stelden die in de laatste sessie voor aan het college.

Alle Beernemnaars konden feedback geven op die ideeën. Via een online enquête hebben 152 mensen de vragenlijst ingevuld. Bovendien konden ze nog zelf eigen ideeën toevoegen.

Ook onze adviesraden hebben het ontwerp-meerjarenplan onder de loep genomen en vervolgens hun advies uitgebracht aan het bestuur.

Op dinsdag 10 december was er een extra gemeenteraad waarin het ontwerp-meerjarenplan werd toegelicht en besproken.

Het bestuur is met alle ideeën, adviezen en opmerkingen aan de slag gegaan voor de opmaak van het meerjarenplan. Het meerjarenplan is vervolgens goedgekeurd in de gemeenteraad van 19 december 2019.

Meer info

Bij de dienst Communicatie, communicatie@beernem.be, 050 28 90 71

op maandag 03 februari 2020
Nieuwsoverzicht