Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Trage wegen krijgen historische naam

Wellicht maak je in Beernem af en toe gebruik van een trage weg? Trage wegen zijn veilige fiets- en wandelverbindingen, short cuts als het ware, tussen 2 plaatsen.

  • In 2015 creëerden we een wandel- en fietsverbinding tussen de Sportstraat en de Bruggestraat. Het pad start in de Bruggestraat onder de residentie Karel De Goede (vlakbij de Vullaertstraat), en loopt via de achtertuinen van de Sportstraat tot aan de sporthal.
  • Wist je dat we bij nieuwe wijken altijd zorgen voor veilige doorsteken waar dit nuttig is?
  • In 2017 werd de verbinding tussen Nieuwendorpe en Kerkeveld verbeterd en uitgebreid tot aan de Melkweg.
  • Sinds begin dit jaar is er een nieuwe trage weg tussen de wijk Lettenburg en de Markt van Oedelem.
  • Op 20 oktober, op de 'Dag van de trage weg' werd de vernieuwde trage weg tussen de Nonnedreef en de Schaerestraat (Oostveld) ingewandeld, op initiatief van Oostveld leeft (zie foto).
  • Momenteel maken we werk van een trage weg tussen de Steenoven en de parochiezaal in Oostveld.

We willen alle trage wegen een naam geven, het liefst met een historische link. Bijna alle trage wegen hebben namelijk historische roots. Zo heeft de verbinding tussen Lettenburg en de Markt de naam ‘Keunebilk’ gekregen. De weide naast deze trage weg werd vroeger in de volksmond ‘Keunebilk’ genoemd. Toen de parochiezaal in de J. Creytensstraat nog danszaal “Den Tap” was, was de weide het favoriete terrein voor jonge koppeltjes ;-)

Heb jij een passende (historische) naam voor bv. de verbinding tussen de Bruggestraat en de Sportstraat? Of voor de verbinding tussen de Nonnedreef en de Schaerestraat of tussen de Melkweg en Nieuwendorpe? Of heb je een mooi voorstel voor een andere trage werk? Laat dit dan voor 1 januari weten aan de Cultuurdienst. De definitieve naam wordt bepaald na advies van de Cultuur- en Erfgoedraad.

Meer info

bij de Cultuurdienst, cultuurdienst@beernem.be, 050 79 99 00

op woensdag 13 november 2019
Nieuwsoverzicht