naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Naar Westhoek om oorlog niet te vergeten

In Beernem zal de plechtigheid naar aanleiding van Wapenstilstand er voortaan iets anders uitzien. We willen de klemtoon leggen op de vredeseducatie. Voortaan gaan we elk jaar in oktober met alle leerlingen van het vijfde leerjaar naar de Westhoek. Dit koppelen we aan een ingetogen bloemenhulde op 11 november.

Het is net de taak van het gemeentebestuur om ervoor te zorgen dat de oorlog niet vergeten wordt. Daarom nodigden we alle leerlingen van het vijfde leerjaar uit voor een educatief bezoek aan de Westhoek. Alle scholen gingen in op ons aanbod.

Zo trokken we met in totaal meer dan 150 Beernemse leerlingen richting Zonnebeke. Op het programma stond een bezoek aan het Passchendaele Museum, dat het verhaal vertelt van de Eerste Wereldoorlog, en het Tyne Cot Cemetery, de grootste Commonwealth-begraafplaats ter wereld. Er werd ook aandacht besteed aan de plaatselijke oorlogsherdenkingsmonumenten. Dit alles werd begeleid door de Cultuur Historische Kring Sint-Joris.

Bloemenhuldes op 11 november

Op 11 november is er een ingetogen bloemenhulde aan alle oorlogsherdenkingsmonumenten in Beernem. Er zullen bloemen neergelegd worden en klaroenblazer Eddy Bakelandt zal de Last Post blazen. Het schema van de bloemenhuldes is als volgt:

  • 9.30 u gemeenteplein Beernem
  • 9.50 u kerkplein Oedelem
  • 10.10 u kerkplein Oostveld
  • 11.30 u kerkplein Sint-Joris

Iedereen is welkom om deze bloemenhuldes bij te wonen. Er wordt geen bus meer ingelegd.

Wie een bloemenkrans wil neerleggen, kan dit laten weten aan de communicatieambtenaar via communicatie@beernem.be of 050 28 90 71.

op dinsdag 22 oktober 2019
Nieuwsoverzicht