naar inhoud

Publieke laadpaal in Lattenklieversstraat t.h.v. kerk

Beernem heeft een nieuw publieke laadpaal voor elektrische wagens. Deze staat in de Lattenklieversstraat aan de parking t.h.v. de kerk. We hebben nog een laadpaal op de parking van sportpark Den Akker en op de parking van O.C. De Kleine Beer.

De Vlaamse Regering wil de aankoop van elektrische wagens aanmoedigen. Publieke laadpalen zijn een belangrijke aanvulling zijn op het thuisladen en laden op het werk. Daarom hebben de Vlaamse Overheid en netbeheerders Fluvius (voorheen Eandis) en Infrax samen een spreidingsplan opgemaakt van 2500 publieke laadpalen, waarvan minstens één in elke Vlaamse gemeente.

In totaal zijn er nu drie in Beernem, verspreid over de drie deelgemeenten.

Hoe kan ik betalen?

Voor de meeste laadpalen heb je een laadpas nodig waarmee je de elektrische auto kunt opladen. De laadpas zorgt ervoor dat je jezelf kan identificeren bij een laadpaal. Dit doe je eenvoudig door de laadpas voor het oplaadpunt te houden en de instructies op het scherm te volgen. Daarnaast is het ook mogelijk om op te laden via een smartphone app. Een goed voorbeeld daarvan is Smoov. Daaraan kan je de laadpas koppelen om te laden. Je kan ook kiezen om met een creditcard te betalen.

Meer info

Bij de dienst Mobiliteit, mobiliteit@beernem.be, 050 28 91 26

op donderdag 26 september 2019
Nieuwsoverzicht