Herinrichting stationsomgeving - update 25 september 2019 - Perrons verhuizen naar andere kant Wingene Steenweg vanaf 1 oktober

Om de werken aan de sporen en aan de stationsomgeving in alle veiligheid te kunnen uitvoeren, wordt het stationsplein volledig afgesloten vanaf 1 oktober 2019. Het stationsplein, de huidige perrons en de onderdoorgangen zullen vanaf 1 oktober niet meer toegankelijk zijn. De perrons worden tijdelijk verplaatst naar de andere kant van de Wingene Steenweg (richting Oostkamp).

De ticketautomaat staat aan de kant Hubert d'Ydewallestraat vlakbij de vroegere onderdoorgang.

Voor de reizigers die met de fiets komen

Er staan er tijdelijke fietsenstallingen op het grasplein langs de H. d’Ydewallestraat en aan het perron kant park Bloemendale.

Hou er rekening mee dat de huidige fietsenstallingen aan het station ontruimd worden. Dit gebeurt op vrijdag 27 september om 7.00 u. Zorg ervoor dat je fiets weg is tegen uiterlijk vrijdag 27 september om 7.00 u. Eerst worden de fietsen weggehaald, vervolgens worden de fietsenstallingen afgebroken.

Voor de reizigers die met de wagen komen

De mensen die met de wagen komen, kunnen hun auto parkeren op de huidige parking aan de H. d’Ydewallestraat. Vanaf 1 oktober kan je ook parkeren op nieuwe parking vlakbij het perron (t.h.v. de vroegere goederenkoer).

Te voet van ene naar andere perron

Reizigers kunnen te voet van het ene perron naar het andere via de spoorwegbrug. Hiervoor zijn er op de helling van de brug veilige trappen voorzien.

Tijdelijke bushalte Stationsstraat

Er komt een nieuwe tijdelijke bushalte ‘Beernem station’ in de Stationsstraat (zie foto of download). Bekijk de meest actuele uurregeling op www.delijn.be. Op deze plaats komt ook een tijdelijk zebrapad.

Stationsplein niet toegankelijk, De Zevende hemel wel

Horecazaak De Zevende Hemel blijft toegankelijk met de fiets of te voet. Bezoekers kunnen parkeren op de nieuwe parking op de site van de voormalige zaal Reigerlo.

Volgens de huidige planning zou de stationsomgeving volledig vernieuwd zijn tegen het voorjaar van 2021. Vanaf dan is het stationsplein opnieuw toegankelijk.

Info over de werken? 

Vragen of opmerkingen

Heb je vragen, dan kan je terecht bij:

op woensdag 25 september 2019
Nieuwsoverzicht