Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Beernem ondertekent Charter 'Gezonde Gemeente'

Beernem heeft, net als 22 andere West-Vlaamse steden en gemeenten, het Charter ‘Gezonde Gemeente’ ondertekend. Met het ondertekenen van het Charter wil Beernem het gezondheidsbeleid nog versterken en beogen dat de Beernemnaar tegen 2025 gezonder leeft.

Het ondertekenen van het Charter ‘Gezonde Gemeente’ biedt onze inwoners maximale kansen op een goede gezondheid en levenskwaliteit. In het bestuursakkoord is ‘gezonde gemeente’ opgenomen als een belangrijke pijler. We maken er in de legislatuur 2019-2024 dan ook verder werk van om onze inwoners, en de meest kwetsbaren in het bijzonder, kansen te bieden om gezond te leven in een gezonde omgeving.

Één van de nieuwste initiatieven daartoe is de oprichting van de intergemeentelijk preventie- en gezondheidsdienst, samen met de gemeenten Oostkamp en Zedelgem.

In Beernem zijn er al heel wat initiatieven om de levenskwaliteit en de gezondheid van onze inwoners verder te optimaliseren. Zo organiseren we geregeld initiatieven om inwoners aan te zetten tot sporten. We zetten in op valpreventie voor senioren (BOEBS-project) en ook op andere vlakken zetten we actief in op volksgezondheid i.s.m. Logo.

Beernem is een hartveilige gemeente. We hebben meerdere openbare AED-toestellen in onze gemeente. Ook organiseren we jaarlijks cursussen, in samenwerking met Rode Kruis Beernem, zodat onze inwoners leren reanimeren en het AED-toestel op een juiste manier leren gebruiken.  

op donderdag 20 juni 2019
Nieuwsoverzicht