naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Proefproject ‘Schoolstraat’ aan Ter Bunen Oedelem vanaf maandag 23 september

In kader van de campagne ‘Paraat voor de schoolstraat’ is er op het einde van vorig schooljaar een schoolstraat uitgetest in de Kerkstraat aan VBS Sint-Joris. We willen nu ook een proefproject opstarten aan Ter Bunen Oedelem. Zo streven we naar een gezonde en aangename schoolomgeving met betere luchtkwaliteit, sociaal contact, beweging, duurzame verplaatsingen en verkeersveiligheid.

Wat betekent dit concreet?

De J. Creytensstraat wordt van 23 september tot en met 25 oktober aan het begin en einde van de schooldag gedurende een half uur afgesloten. Bewoners kunnen de straat wel uitrijden, maar niet inrijden. Met uitzondering van hulpdiensten is er geen ander gemotoriseerd verkeer toegelaten. De straat is enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Wie met de auto komt, kan deze parkeren aan de Markt, de kerk of aan Sportpark Den Akker en van daaruit te voet verder gaan. Deze parkings liggen op maximum 5 minuten wandelen van de schoolpoort.

Na de test bekijken we samen met de school, buurtbewoners, ouders, … wat goed was en wat beter kan. Bij een positieve evaluatie kunnen we een definitieve invoering van een schoolstraat overwegen.

 

Meer info

Bij de dienst Mobiliteit, mobiliteit@beernem.be, 050 28 91 26

op maandag 23 september 2019
Nieuwsoverzicht