naar inhoud

Herinrichting Stationsomgeving - update 18 juli 2019

Hier volgt een update van de werken aan het station. De goederenkoer wordt omgebouwd naar een parking. Daardoor zal je tijdelijk niet door de onderdoorgang kunnen. Er is een nieuwe tijdelijke parking aan voormalige zaal Reigerlo. Vanaf dinsdag 1 oktober bevindt het perron zich aan de kant van de H. d'Ydewallestraat.

Goederenkoer wordt parking

Vanaf maandag 29 juli starten de werken om de goederenkoer om te bouwen naar een parking voor 71 wagens (kant H. d’Ydewallestraat, vlakbij de sporen). Daarvoor zal er grond getransporteerd moeten worden van die goederenkoer naar de tijdelijke opslagplaats langs de sporen aan de Tiengemeten. Er zal dus tijdelijk werfverkeer zijn tussen de goederenkoer en Tiengemeten.

Vanaf woensdag 14 augustus wordt de goederenkoer volledig afgesloten en kunnen reizigers niet meer via de onderdoorgang naar het perron. Vanaf september is dit wel opnieuw mogelijk. Reizigers zullen de Wingene Steenweg moeten dwarsen om de sporen te bereiken.

 

Nieuwe parking

Er is een nieuwe tijdelijke parking aangelegd op de site van de voormalige zaal Reigerlo. Pendelaars kunnen deze parking gebruiken.

 

Nachtlawaai

In de weken van 19 tot 25 augustus en 2 tot 9 september zijn er nachtwerken. Infrabel brengt de buurtbewoners op de hoogte via een infobericht in de bus.

 

Verhuis kant H. d’Ydewallestraat

Op zondag 15 september wordt de fietsenstalling verplaatst.

Dinsdag 1 oktober wordt het perron verplaatst naar de kant van de H. d’Ydewallestraat (t.h.v. de nieuw aangelegde parking).

 

Info over de werken?

 

Vragen of opmerkingen

Heb je vragen, dan kan je terecht bij:

op donderdag 18 juli 2019
Nieuwsoverzicht