naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Derde infoavond over elektrische deelwagens

Samen met de energiecoöperatie CoopStroom cvba so sloegen we in 2018 de handen in elkaar met het project 'Coöperatieve groene stroom en elektrische deelmobiliteit te Beernem’. Benieuwd om meer te vernemen over dit mooie klimaatproject? Of heb je interesse om coöperant te worden? Kom dan naar de infoavond op donderdag 16 mei om 20u in het gemeentehuis. Deelname is gratis. Inschrijven is niet nodig.

Klimaatproject

Het project houdt in dat een zonnepaneelinstallatie op het dak van de bibliotheek rechtstreeks stroom levert aan elektrische wagens die worden ingezet als

  • dienstwagens voor de gemeente, en
  • deelwagens voor de deelnemende coöperanten

Deelnemende coöperanten? Inderdaad, de 2 elektrische voertuigen zullen ter beschikking staan als deelwagen voor de burgers van Beernem (en ruimer) die zich inschrijven als coöperant. Het project kadert in het klimaatbeleid van de gemeente waarbij wordt ingezet op CO2-reductie, vergroenen van het wagenpark, autodelen en burgercoöperaties.

De doelstellingen van dit project zijn:

  • lokaal energie produceren en deze lokaal aanbieden
  • de CO2-uitstoot op het grondgebied van Beernem tegen 2020 met twintig procent verminderen ten opzichte van 2011. Met de 30 kWp zonne-installatie kunnen we een effectieve jaarlijkse besparing van 14,17 ton CO2 realiseren!

Het project komt tot stand in samenwerking met en dankzij de financiële steun van de provincie West-Vlaanderen.

Onderaan dit nieuwsbericht kan je een folder downloaden met meer info over dit klimaatproject.

 

Meer info

Bij de Milieudienst, milieu@beernem.be, 050 28 91 25

op vrijdag 26 april 2019
Nieuwsoverzicht