naar inhoud

Zwembad Beernem blijft (tijdelijk) gesloten

De tijdelijke sluitingsperiode heeft duidelijk gemaakt dat we het zwembad jammer genoeg niet opnieuw kunnen openstellen. Na jarenlang intensief onderhoud van het verouderde zwembad, hebben we, samen met zwembadbeheerder Farys, beslist om preventief het zwembad verder te sluiten voor het publiek.

Tijdens deze sluiting zullen een aantal installaties verder worden onderzocht waaronder de ingebouwde hoogspanningscabine.

De hoogspanningscabine waarvan sprake levert stroom aan de omliggende straten en aan enkele gemeentelijke gebouwen zoals zwembad, O.C. De Kleine Beer en bib. Om te vermijden dat de onmiddellijke omgeving van de site plots zonder stroom zou komen te vallen, moet er  preventief een nieuwe hoogspanningscabine gebouwd worden op een andere plaats. We zijn hiervoor volop in overleg met Fluvius en Farys om dit zo snel mogelijk te kunnen realiseren. Het hanteren van deze preventieve maatregel stelt de gemeente Beernem bovendien in de mogelijkheid om op financieel vlak de beste oplossing uit te werken.

Eens de nieuwe hoogspanningscabine er staat en andere technische problemen kunnen weggewerkt worden, hopen we dat het zwembad opnieuw kan opengesteld worden.

De Sportdienst brengt de zwemclub, duikclub, scholen en alle andere groepen van gebruikers op de hoogte en zoekt mee naar een oplossing.

Mensen met een jaarabonnement kunnen in elk geval gratis terecht in het zwembad van Zedelgem en Oostkamp. De lopende abonnementen worden verlengd met de duur van de sluitingsperiode.

 

Meer info

Sportdienst, sport@beernem.be, 050 28 91 38

op vrijdag 19 april 2019
Nieuwsoverzicht