Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gouden Beren 2018

Op vrijdag 22 maart zijn de Gouden Beren 2018 uitgereikt aan verdienstelijke sportievelingen in vijf categorieën. Kamiel Van Hyfte, BBV De Bevers, Lies Gobert, Kevin Van Damme en Evy Tillaert gingen elk naar huis met een Gouden Beer. Diezelfde avond werden ook alle sportkampioenen van de voorbije periode gehuldigd.

Sportverdienste

Kamiel Van Hyfte nam in de categorie sportverdienste de Gouden Beer mee naar huis. Al zijn ganse leven lang leeft hij met zijn volle hart voor HogerOp Oedelem. Hij werd ere-voorzitter, maar doet eigenlijk nog altijd alles. Van de was en de plas tot de lijnen trekken op de velden. Dagelijks is Kamiel nog in de weer voor ‘zijn’ HogerOp.

 1. Kamiel Van Hyfte
 2. Marcel Huyvaert
 3. Maité Piret

 

Clubprestatie

BBV De Bevers Oedelem werd provinciaal kampioen in de corporatieve reeksen basketbal en won ook de beker van West-Vlaanderen. Deze titels werden bekroond met een Gouden Beer voor clubprestatie.

 1. BBV De Bevers Oedelem
 2. HO Oedelem
 3. WTC Velosport Oedelem
 4. TC Smash

 

Beloftevolle jongere

De Gouden Beer voor Belofte jongere werd uitgereikt aan Lies Gobert. Lies is een zeer gedreven en talentvolle Beernemse zwemster. Door haar doorzettingsvermogen, wilskracht en gedrevenheid heeft ze afgelopen jaren zeer mooie resultaten behaald op zowel provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenschappen.

 1. Lies Gobert
 2. Ruben Lefevre
 3. Neela Acquet

 

Sportman

Kevin Van Damme bekroonde zijn promotie als scheidsrechter naar de Jupiler Pro League met een Gouden Beer. Hij werd ook benoemd als Semi Prof scheidsrechter, wat zeer uniek is als 1ste jaar scheidsrechter. Zo werd hij opgenomen in de elitegroep van de semiprofessionals bij het scheidrechterkorps onder leiding van Frank De Bleeckere.

 1. Kevin Van Damme
 2. Wim De Bois
 3. Stefaan Devlieghere
 4. Flor Landuyt
 5. Eric Leyseele
 6. Jonas Vandamme

 

Sportvrouw

Evy heeft er een uitstekend seizoen opzitten. Ze trad voor het eerst aan bij de dames elites als individuele renster. Ze werd dan ook opgemerkt en zal in 2019 rijden onder de Dames elite ploeg Keuken Redant Lady’s Cycling Team. In 2018 haalde ze verschillende mooie resultaten: 2de plaats Wereldkampioenschap WOAD, 1ste plaats Tour de sala WAOD, 2de plaats Ruiselede LWU. Dit leverde haar een Gouden Beer op.

 1. Evy Tillaert
 2. Vita Van Belleghem
op donderdag 04 april 2019
Nieuwsoverzicht